Paylaşılan excel dosyasında belirli sayfaları gizleme

Schuba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft 365 family türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-02-2026
Değerli hocalarım benim 0fis 365 aile üyeliğim var bu pakette almış olduğum lisansı 5 ayrı kişiyle paylaşabiliyorum
Bende şuan hali hazırda bu lisansı ofisimde kendi haricimde 3 kişiye dağıttım
Ve bir excel dosyam var bu excel dosyasını onedrive üzerinden bu 3 kişiyle
Şuan paylaşıyorum ve ayrıca ofis 365 in birlikte yazma özelliğini kullanarak bu 3 kişiyle aynı anda günboyu bu dosya üzerinde çalışıyoruz ve hepimizin aynı dosya üzerinde yaptığımız değişiklikler otomatik olarak eşitleniyor

Soruma gelince bu birlikte çalıştığımız excel dosyasında 5 sayfa var bu 5 sayfanın 2 tanesini sadece ben görmek ve düzenlemek istiyorum diğer 3 kişinin görmesini veya düzenlemesini istemiyorum

Burda hemen akla gelen birkaç çözümün olmayacağını belirtmek isterim

Aranızda şunu diyenler olabilir başkalarının görmesini istemediğin 2 sayfayı dosyadan çıkar başka bir excel dosyasına koy onuda paylaşma deyebilir
Fakat bu 5 sayfadan oluşan excel dosyası yoğun bir şekilde gerek formüllerle gere makrolarla birbirleriyle entegre bir şekilde çalışıyor yani o iki sayfayı dosyadan çıkaramam
Veya şunuda diyenler olabilir
O iki sayfayı gizle veya sayfa korunmasıyla koru diğerleri göremez veya değiştiremez
Bunuda yapamıyorum çünkü eyer o iki sayfayı gizlersem kendim nasıl çalışıcam
Çalışmak için gizlediğim sayfaları açarsam dosya sürekli eşitlendiği için diğerlerinde o iki sayfayı görecek
Sayfa korunmasıyla sayfayı korumaya gelince yine aynı şekilde kendim çalışmak için sürekli sayfa korumasını açmak zorunda kalıcam

Aklıma başka birşey gelmiyor konuyla alakalı bir çözüm bulabilen veya bir makroyla çözülebilicekse
Olabilir

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi.

Bahsettiğiniz iki sayfa için kullanıcı adını denetleyerek açma makrosunu deneyebilirsiniz. Tabi paylaşıma açılmış dosyada makrolar çalışıyorsa bu işlemi yapabilirsiniz. Ben bu işlemi tecrübe etmediğim için işin bu kısmına çok hakim değilim. Yani ilgili sayfalar tıklandığında kullanıcı adına göre açılıp-açılmamasını sağlayabilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı kendi dosyanıza göre düzenleyip deneyiniz.

Ekli dosyalar

Schuba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
21-02-2026
Merhaba,

Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi.

Bahsettiğiniz iki sayfa için kullanıcı adını denetleyerek açma makrosunu deneyebilirsiniz. Tabi paylaşıma açılmış dosyada makrolar çalışıyorsa bu işlemi yapabilirsiniz. Ben bu işlemi tecrübe etmediğim için işin bu kısmına çok hakim değilim. Yani ilgili sayfalar tıklandığında kullanıcı adına göre açılıp-açılmamasını sağlayabilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı kendi dosyanıza göre düzenleyip deneyiniz.
Hocam oficce 365 te onedrive üzerinden paylaşılan dosyada birlikte yazma özelliğinde makrolar çalışıyor zaten mevcut dosyamda birçok makroyla çalışıyoruz sorun olmuyor

Şuana kadar bu şekilde paylaşılan excell dosyasında çalışmadığını gördüğüm bir kaç olay var oda şöyle

Mesela acses denetimleri çalışmıyor daha doğrusu çalışıyor fakat eşitleme yapmıyor
Değişiklikler birleştirilemiyor hatası çıkıyor
Axses denetimlerini kaldırınca sorun ortadan kalktı
axces denetimlerindeki kastım "listekutusu" "butun lar" ve benzeri denetimler gibi
Ama form denetimlerini denemedim onlar sorun yaratıyormu bilmiyorum

Birde parola korumalı çalışma kitaplarında aynı sorun çıkıyor
Parolayı kaldırdım o sorunda ortadan kalktı

Gönderdiğiniz ekli dosyayı yarın bilgisayar başına geçtiğimde deniyicem sonucu yazarım geri dönüşünüz için teşekkür ederim..

Schuba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
21-02-2026
korhan hocam kulanıcı adımı aşağıdaki gibi yerleştirdim doğrumu yaptım bilmiyorum ama açamadım sayfaları

Option Explicit
Dim Old_Sheet As Worksheet

Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
If Sh.Name = "Sayfa1" Or Sh.Name = "Sayfa2" Then
Select Case Environ("UserName")
Case "erhan yürük(efesuaritmasistemleri@hotmail.com)"
With Sh.Cells
.EntireColumn.Hidden = False
.EntireRow.Hidden = False
End With
MsgBox "Sayfada işlem yapma yetkiniz bulunmaktadır..."
Case Else
Old_Sheet.Select
MsgBox "Bu sayfada işlem yapma yetkiniz yoktur!", vbCritical
End Select
End If
End Sub

Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
Set Old_Sheet = Sh
Select Case Sh.Name
Case "Sayfa1", "Sayfa2"
With Sheets("Sayfa1").Cells
.EntireColumn.Hidden = True
.EntireRow.Hidden = True
End With
With Sheets("Sayfa2").Cells
.EntireColumn.Hidden = True
.EntireRow.Hidden = True
End With
End Select
End Sub

buarada ekli dosyaadaki resimde ofice de oturum açtığım kullanıcı bilgilerinin resmini ekledim

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Aşağıdaki satırı kullanarak kullanıcı adınızı öğrenebilirsiniz.

C++:
Sub Test()
MsgBox Environ("UserName")
End Sub