Performans görevi notu ölçeği

suskunyurek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 11 x64
office excel 2019

Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-08-2028
Selamlar,
Konuyu yanlış bölümeaçmışsam şimdiden özür diliyorum. Benim bir ricam olacaktı. Ekte ilköğretim okullarında öğretmenlerin doldurmaları gereken performans değerlendirme ölçeği bulunuyor. Ölçekte değerlendirme kriterlerine 1-5 arası not verilmekte ve TOPLAM alanında öğrencinin alacağı Puan ortaya çıkmaktadır. Acaba bu işlemin tersini yapmak, yani formda kırmızı renkli olan toplam alanına bir not girildiğinde üstteki alana 1-5 arası puan dağıtmasını sağlayabilmek mümkün mü? Yardımcı olursanız size minnettar kalırım.

İyi akşamlar...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
açıklamaların bana göre biraz yetersiz kalmış.

üstteki 1 - 40 arsaındaki çizelgeye hangi bilgiler gelecek

suskunyurek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 11 x64
office excel 2019

Türkçe
25-08-2028
Resimle açıklamaya çalıştım :)

Resimdeki yazılar okunmazsa diye açıklamayı buraya ekliyorum.
excel tablosundak 1-40 arası bölgeye öğrenci adı ve numarası yazılacak. Ben kırmızı dolgulu alana bir nort gireceğim. (Eğer mümkünse ) bu not üstteki yeşil kare içine alınmış olan alana dağıtılacak.

Zaten dosyanın orjinal halinde Yeşil kare içine aldığım alana girilen sayı değerinin toplamı Kırmızı dolgulu alana işleniyor. Ben işlemi teersten yapmak istiyorum. :)

Ekli dosyalar

• 103.5 KB Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

suskunyurek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 11 x64
office excel 2019

Türkçe
25-08-2028
Cevap gelmeyecek sanırım isteğime.. :(

(Önceki mesajımı düzenlemem için bir seçenek bulamadığımdan üst üste mesaj yazmış duruma düştüm. Özür dilerim)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
toplam notu girip dağıtımının excel tarafından yapılmasını istiyorsun bu olabilir ama o zaman bir öğrenciye yaptığın dağılımı bütün öğrenciler içinde aynı şekilde yaparsın o zamanda yaptığın işin anlamı olmaz çünkü herkesin ödevdeki başarı dağılımı birbirime benzer gibime geliyor