performans hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhabalar. ekteki tabloyu kullanarak çalışanların performanslarını hesaplamak isitorum. ancak bir sorunum var. üretim raporu sayfasında L sütünu altında bulunan üretim süresinden duruş ver tablosu sayfasındaki duruş sürelerini çıkarmam gerekiyor.

11108 nolu çalışan 01.02.2011 tarihinde ne kadar durmuş bunu hesaplayacak ve aynı tarihteki üretim süresinden çıkartacak. diğer operatör kodları ve fakrlı tarihler içinde aynı işlemleri gerçekleçtirecek.

. bunun için birinci veya ikinci sayfaya ek bilgiler girmem gerekir mi ? veya mevcut bilgilerle bu işlemi yapmak mümkün mü ?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sayfalarda tarih formatınız farklı.
Ayrıca üretim raporu sayfasında belirleyici olan operatör no,iş emri no vs... bilgiler diğer sayfada olmadığından her iki sayfada belirgin olan işmerkezi+tarih+vardiya verileri birleştirilerek zaman toplamı alındı ve bu zaman değerlendirildi.
Verileriniz bu şekilde olacaksa eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
buna bir formül daha eklemek istiyorum. alt alta hücrelerde bulunan İŞ MERKEZİ -TARİH ve VARDİYA aynı ise KESİT ortalaması alınacak ve ÜRETİLEN MİKTAR toplanacak.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: ortalamayı iş tekrar miktarına göre mi yada net süreye göre mi çıkaracağınızı tam anlayamadım. O nedenle üretim raporu sayfasında gereksiz gördüğünüz R yada S sütununu silebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ortalamadan kastım o gün içinde üretilen KESİT lerin ortalamasını almasıdır. yani o gün 3 farklı KESİT üretmişse bunun ortalaması.

bir de nasıl yaptığınızı açıklayabilirsenizçok memnun olurum. excele baya bi yeni başladım :)

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sayın muygun online olmadan kimse yardım etmeyecek mi arkadaşlar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın Muygun sanırım şu şekilde bir formül oluşturabilirsek çok daha fazla işime yarayacaktır.

bir operatörün bir vardiyada toplam duruş süresini yapılan değişik işlere dağıtarak L hücresindeki üretim sürelerinden çıkarmak.

diyelim ki sizin hesabını yaptığınız NET SÜRE 375 dk. ve o gün içinde çalışan 4 farklı iş emri ile çalışmış. bu dört farklı iş emrinin üretim süreleri zaten L hücresinde mevcut. bu 375 dk yı 4 e bölecek ve üretim süresinden çıkaracak bir formül harika olur.

biraz fazla uçmuş olabilirim. yapılabilirlik biraz zor olabilir geldi.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sayın Muygun son halini paylaşıyorum. son hücredeki ÜRETİM METRE sütununda bulunan veriler aynı İŞ MERKEZİ aynı TARİH aynı VARDİYA ve aynı OPERATÖR no ise üretim metrenin ortalamasını alırsak bu iş bitmiş olacak.

Q hücresi boşsa üretim metre bir dahaki dolu Q hücresine kadar ortalamasını alacağız.

yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın MUYGUN çok teşekkür ederim tek kelimeyle harika.

uygulandığınız yöntem ve formüllerle ilgili bilgiyi forumda bulmam mümkün mü veyaz siz kıcasa değinebilir misiniz. böyle çok ezberci oldu ben bişey öğrenemedim :)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın MUYGUN

KESİT sütununda da aynı şekilde ortalama almamız mümkün mü ?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bu tabloda yapılan işlem birleştirilmiş veriler (M Sütunu) içinde EĞERSAY yardımı ile son veriyi bulmak ve buna göre toplam almak.
Yine T sütununda (sizin üretim metre miktar verilerini kullanarak) Ortalama almak.
Bunlarla ilgili birçok örneği site içinde bulabilirsiniz.
Not: T2 hücresindeki
=EĞER(Q2="";"";ORTALAMA(EĞER($M$2:$M$2000=M2;$S$2:$S$2000;"")))
Formülü
=EĞER(EĞERSAY($R$2:R2;R2)<>EĞERSAY(R:R;R2);"";ORTALAMA(EĞER($R$2:$R$2000=R2;$S$2:$S$2000;"")))
şeklinde düzenlemek gerekir.
Nedeni ise M sütunundaki birleştirmede iş merkezi+tarih+vardiya verileri var. R sütununda ise operatör no veriside dahil edildi.
Sanırım aynı vardiyada aynı kişi çalıştığı için sorun çıkmadı (iş merkezi+tarih+vardiya verileri aynı op. no verisi farklı ise sorun çıkabilir) O nedenle ekli dosyayıda deneyin. Hangisi kullanılabilir siz karar verin.
İyi çalışmalar.
(kesit ortalaması ilave edildi)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sayın MUYGUN bu istediğim gibi. son bir sorum olacak. bütün iş merkezlerinin sayfalarını ayrı oluşturmak istiyorum. örneğin KC01 isimli bir sayfa oluşturacağım. ben üretim raporu safyasına her KC01 verisi girdiğimde girilen değerler otomatik olarak KC01 sayfasına aktarılacak.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın üstadlarım bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. bu akşam bitirmek istiyorum. eğer ve ehatalıysa kullandım ama yapamadım

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İstediğiniz ekli iki uygulamada mevcut.
Acizane tavsiyem msa1907-1 uygulamasını kullanmanız.
İyi çalışmalar.

Not: kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sayın MUYGUN yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
üstad bu formülleri aynı formatla yazılmış başka bir sayfaya kaydırmam mümkün mü

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sayın MUYGUN son olarak bunu kullanmaya karar verdim. bu sayfadaki formülleri başka dosyalarda kullanabilirmiyim. bir de AB hücresinde kesit ortalama 18 den küçük olduğunda ( sanırım sebep bu ) değer 0 çıkıyor. sebebi nedir acaba ?