Personel devam takip raporu

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba ben hayatımda ilk defa excel kullanıcam fakat nasıl ne yapacağımı hiç bişey bilmiyorum.neyse konuyu fazla uzatmıyalım diyeceğim o ki.ben bir dosya yapmak istiyorum bu dosya şöyle olacak ;

öncellikle kişiler olacak ve bu kişiler aylık olarak gelip gelmediklerini yazıcaz.yani devam edip etmediğini tespit edecez.mesala yunusserhat ocak ayının 2pazartesi 3salı gelmedi 4çarşamba geldi.ama bu bütün ay boyunca olacak ve tabi yıl boyu tablo yapıcaz.nasıl yapıcaz bi yol gösterin ya.ama hiç bişey bilmiyorum bi yol gösterin şimdiden teşekkürler.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Kaç personel için yapacaksınız.
Raporlama içinde tam olarak ne istediğinizide açıklayınız.
sadece xxx kişi xx ayında şu günler gelmedi gibimi.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
merhaba yardımcı olduğunuz için teşekkürler.ben bir spor klubüne yapmak istiyorum.yani sporcuların isimleri olacak yaklaşık 150 kişi civarında ve bunların gelip gelmediklerini ay içerisindeki devamsızlıklarını doğal olarakda tüm yıl boyunca olarak görmek istiyorum.bir kaç okul programı gördüm fakat onlar okullar için oldukları için not fln yazmışlar sizden yardım bekliyorum sanırım anlatabilmişimdir.

ve sadece xxx kişi xx ayında şu günler gelmedi gibimi. burada dediğiniz gibi aynen.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyada açıklamaları ile küçük bir örnek var.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
hocam şimdi hiç bişey anlamadım :) kusura bakmazsın umarım şöyleki;tarihi kendim mi atıcam ? gelip gelmemesini nasıl işaretliyecem.yani diyelim ki yunusserhat 5nisan günü gelmedi verdiğin örneği bir türlü çözemedim?ya isimleri yazsak tarihleri grafiğe döksek ne bileyim isimin yanında seçtiğim tarihe tik atsak da öyle yapsak olmaz mı öyle ?

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

sadece gelmeyenleri yazsak yeterli olur sanıyorum.
A sütunundaki hücrelere Tarihi yazacağız.
B sütunundaki hücrelere o gün gelmeyen personeli açılan kutudan seçeceğiz.
C sütunundaki açılan kutuyu belki gelenleride yazarsınız diye yaptım onu kullanmayın

D sütunundaki hücrelerede örneğin D2 hücresine =AY(a2) yazın.

bunları günlük işleyin sonra A1 hücresine gidip Veri menüsünden süz/otomatik süz'ü işaretleyin

İsme göre rapor almak için B sütunundaki aşağı ok işaretine basın oradan istediğiniz personelin adını seçin.
sadece O personele ait rapor karşınıza gelir.

Ay içinde kim gelmemiş için rapor alacaksanız D sütunundan ay değerini seçin o ay içinde gelmeyenler tarihleriyle birlikte raporlanacaktır.

Dosyada belirttim.
Excel dershanesinde Veri doğrulama ve süz ile ilgili konuları inceleyin.
Ayrıca Arama motoruna Süz veya veri doğrulama yazarak aratın bir çok konu göreceksiniz bunlardan faydalanın.