Personel Formunda Hücre içine Resmin Değer olarak görünmesi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar personel bilgi formu hazırladım ana bilgi formu oluşturdum buraya personel listesinden (ara fonksiyonu ile) bilgileri getiriyorum ama aynı anda formdaki resim hücresinin bulunduğu yere personelin resmininde görünmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Arkadaşlar personel bilgi formu hazırladım ana bilgi formu oluşturdum buraya personel listesinden (ara fonksiyonu ile) bilgileri getiriyorum ama aynı anda formdaki resim hücresinin bulunduğu yere personelin resmininde görünmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Selamlar,

Bakın Yurttaş hocam size gerekli link i vermiş. Bence siz sorularınızı örnek bir dosya ile destekleyiniz.

Kolay gelsin

Saygılar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Selamlar,

Bakın Yurttaş hocam size gerekli link i vermiş. Bence siz sorularınızı örnek bir dosya ile destekleyiniz.

Kolay gelsin

Saygılar
mesaj ekine yaptığım çalışmayı ekledim amacım 1 sayfadaki resim bölümüne diğer bilgiler ile aynı anda resmin de gelmesi.

Teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,
Arkadaşım YURTTAŞ hocam cevaplamış ama bende hocamdan öğrendiğim bilgilerle birşeyler yapmaya çalıştım.

Not: Gönderdiğim resimleri Resim adlı bir klasör oluştur ve D ye kopyala
sonra dosyanızı açıp deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar
Dosya ekte

kolay gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Yurttaş Hoca ve Komando 63 size öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum yurttaş hocanın göndermiş olduğu çalışma tam benim istediğim gibi ancak takıldığım nokta şu picture 1 ve picture 2 .. diye tanımlamışsınız tamam ama resimler nerede ve nereden aldınız ben buçalışmayıa yapıtığımda resimleri nereye nasıl oluşturup hangi formülle çalıştıracağım bilgi verebilirmisiniz. Çok teşekkür ediyorum size

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Yurttaş Hoca ve Komando 63 size öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum yurttaş hocanın göndermiş olduğu çalışma tam benim istediğim gibi ancak takıldığım nokta şu picture 1 ve picture 2 .. diye tanımlamışsınız tamam ama resimler nerede ve nereden aldınız ben buçalışmayıa yapıtığımda resimleri nereye nasıl oluşturup hangi formülle çalıştıracağım bilgi verebilirmisiniz. Çok teşekkür ediyorum size
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22790

Yukarıda da verdim. Bunun nasıl yapıldığını da orada anlattım.

Tekrar oradaki dosyaları gözden geçirin.

.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Yurttaş Hocam dediğiniz gibi tekrar tekrar gözden geçirdim (ama excel konusunda bilgilerimin yetersiz olmasından sanırım) yinede çözemedim. Dolayısı ile daha önce sorduklarım yine geçerli resimler nerede muhafaza edilecek hangi hücreden hangi formülle çağıracağım herhangi bir makro v.b işlemi yapacakmıyım bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum saygılar.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Yurttaş Hocam dediğiniz gibi tekrar tekrar gözden geçirdim (ama excel konusunda bilgilerimin yetersiz olmasından sanırım) yinede çözemedim. Dolayısı ile daha önce sorduklarım yine geçerli resimler nerede muhafaza edilecek hangi hücreden hangi formülle çağıracağım herhangi bir makro v.b işlemi yapacakmıyım bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum saygılar.
Sizin dosyanız linkteki ilk dosyaya göre yapılmıştır.

1. Kişilerin resimleri MEMUR BİLGİ KARTI sayfasına yapıştırılmışır.

2. Bu sayfaya yapıştırılan her resmin Picture 1,Picture 2, Picture 3, Picture 4 gibi bilgisyar otomatik olarak verir.

3. Bunları MS LİSTE sayfasında ilgilis ütuna ve resim kime aitse onun hizasına yazılır.

4. Kişilerin resimlerinin MEMUR BİLGİ KARTI sayfasına geldiği yere (resmin altında, resmi çekerseniz göreceksiniz) =VLOOKUP(C3;'MS LİSTE'!A8:Z19;26;0) formülü yazılır. Bu kişinin no'su yazıldığında ilgili resmin adını döndürür.

5. MEMUR BİLGİ KARTI sayfasında ALT+F11 tuşlarına basarsanız,

Kod:
Private Sub Worksheet_Calculate()
        Dim oPic As Picture
        Me.Pictures.Visible = False
        With Range("g4")
            For Each oPic In Me.Pictures
                If oPic.Name = .Text Then
                    oPic.Visible = True
                    oPic.Top = .Top
                    oPic.Left = .Left
                    Exit For
                End If
            Next oPic
        End With
    End Sub
kodlarını göreceksiniz. Bu kodlar G4 hücresindeki, yani formülün döndürdüğü değer olan resmi gösterir.

Me.Pictures.Visible = True

yaparsanız, tüm resimlerin sayfaya yapıştırılmış olduklarını göreceksiniz.

kolay gelsin.

.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum oldukça yararlandım ancak bir sorun çıktı yaklaşık 50 resim girdim ve uyguladım şimdi bir resim ekliyorum kabul ediyor ama yeni bir kişi çağırdığımda son eklediğim resim hala yerinde duruyor diğer resimler altında kalıyor yani direk olarak karşıma getirmiyor. Nedeni ne olabilir acaba

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Dosyam ektedir

Arkadaşlar konu ile ilgili dosyam ektedir
Çalıştırdığımda işlem yapmıyor döngüye giriyor f11 de “run “ dediğimde “Run-tıme error(-21474,17848) Methot (Visible) of ‘pictures “failed’ hatası veriyor.

Bazende

Private Sub Worksheet_Calculate()
Dim oPic As Picture
With Range("g4")
For Each oPic In Me.Pictures
If oPic.Name = .Text Then
oPic.Visible = True
oPic.Top = .Top
oPic.Left = .Left
Exit For
End If
Next oPic
End With
End Sub

Formülündeki

Bölümü sarı olarak veriyor ve Me keyword hatası veriyor.
Eklemiş olduğum dosya şu anda çalışır gibi görünüyor ama birkaç resim ekleyince bu sorunlarla karşıyaşıyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Dosyamı yeniden düzenledim

Düzenlenmiş olarak İlk göndermiş olduğunuz Örnek Bilgi Kartı isimli dosyamın üzerinde çalışmalar yapmıştım ama formuller ve makro vb. üzerinde hiç değişiklik ve çalışma yapmamıştım ama yinede sorunlar çıkıyor ve ne yazıkki takılıp kalıyorum rica etsem formulleri (özellikle resimle ilgili olan formülleri) bir inceleyeyip varsa düzeltmeleri yapabilirmisiniz tüm bilgileri yeniden gireceğim ve ileride yeniden takılmak istemiyorum Paylaşımınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Saygılar

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Düzenlenmiş olarak İlk göndermiş olduğunuz Örnek Bilgi Kartı isimli dosyamın üzerinde çalışmalar yapmıştım ama formuller ve makro vb. üzerinde hiç değişiklik ve çalışma yapmamıştım ama yinede sorunlar çıkıyor ve ne yazıkki takılıp kalıyorum rica etsem formulleri (özellikle resimle ilgili olan formülleri) bir inceleyeyip varsa düzeltmeleri yapabilirmisiniz tüm bilgileri yeniden gireceğim ve ileride yeniden takılmak istemiyorum Paylaşımınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Saygılar
Dosyanız ekte.

Ancak 50 resimden sonra çalışmadığı konusunda şikayetler var. Ben denemedim.

Eğer öyleyse diğer yöntemlere bakmak gerekir.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Dosya yeniden takıldı

Yaklaşık 110 adet resim girdim sorun çıkmadı en sonunda
"Run-tıme error "1004"
Applicatıon - defıned or - defıned error
hatası verdi .
formullerine hiç bir müdahalede bulunmadım.

acaba excelde dosyamı ağırlaşıyor.
Başka nasıl bir uygulama yapabilirim resimleri başka bir dosyadan alabilirmiyiz.

aynı dosya üzerinden inceleme yapma imkanınız olabilirmi. yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Teşekkürler

Arkadaşlar bu güne kadar çok yardımcı oldunuz. Gerçekten çok teşekkür ediyorum sizlere. Ama ne yazıkki ( belki benim excel ve formüller konusunda bilgimin yeterli olmamasından da olabilir) tüm çabalarıma rağmen bu konuda yani resimli bilgi formu yapma çalışmam sonuca ulaşamadı. belli bir kapasitedende olabilir belli bir mikdarda resim aldıktan sonra hata veriyor ve işlevini yerine getiremiyor. Dolayısı ile yapılan çalışma sonuç vermiyor.

Yinede başka arkadaşlarda bundan yararlanabildiyse ne mutlu. çünkü başka konulardanda ben çok yararlandım.

Bu nedenle gerek site yönetimi olsun gerekse bilgi paylaşımı konusunda desteğini veren, ilgilenen ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Eğer bu konuda bir sonuca ulaşabilen olursa yararlanmak isterim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaşlar bu güne kadar çok yardımcı oldunuz. Gerçekten çok teşekkür ediyorum sizlere. Ama ne yazıkki ( belki benim excel ve formüller konusunda bilgimin yeterli olmamasından da olabilir) tüm çabalarıma rağmen bu konuda yani resimli bilgi formu yapma çalışmam sonuca ulaşamadı. belli bir kapasitedende olabilir belli bir mikdarda resim aldıktan sonra hata veriyor ve işlevini yerine getiremiyor. Dolayısı ile yapılan çalışma sonuç vermiyor.

Yinede başka arkadaşlarda bundan yararlanabildiyse ne mutlu. çünkü başka konulardanda ben çok yararlandım.

Bu nedenle gerek site yönetimi olsun gerekse bilgi paylaşımı konusunda desteğini veren, ilgilenen ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Eğer bu konuda bir sonuca ulaşabilen olursa yararlanmak isterim.
Yukarıda da belirttim. Yaptığınız uygulamayla bir yerde tıkandığı hususunda bazı şikayeler aldım. Bu durumda resimleri farklı klasörden ve herkese ait bir resim dosyasından alması daha uygun olur.

.