Picklist İle Bilgi Getirme

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2007
Merhaba,
Ben sorum ile ilgili forumda kısa bir araştırma yaptım , ancak doğru anahtar kelimeler kullanmadığım için bulamamış olabilirim.Bu denli yetkin bir forumda böyle basit bir işin cevabının önceden verilmemiş olması imkansız.
Bu nedenle istemeden mükerrerliğe yol açtıysam şimdiden özür dilerim.
Soruya ve ekli dosyaya gelince ;

Eğer Sheet1 'deki sarı hücrede yer alan picklist'den "A" değerini seçmiş isem ; Sheet2 deki "A" grubunun altında sıralanan X1,X2,X3...vs değerlerine karşılık gelen sütun değerlerin aynılarını Sheet3 te belirtilen gri alana( B1 ile başlayan ) yazsın ve bunu Sheet1 de seçeceğim her bir picklist değeri için yapabilsin...
Hepinize çok teşekkürler ,
İyi Çalışmalar,

Son düzenleme:

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Eğer doğru anladı isem örnek dosya ektedir.

Değerleri değiştirerek Sheet3'de listelenmeyi kontrol ediniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2007
Teşekkürler

Sayın Ali ,
tam rica ettiğim gibi olmuş , çok teşekkür ederim...
iyi çalışmalar,

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2007
Yenİ Dosya

Sayın Ali,

Çözümünüze ilişkin formülü asıl dosyada çalıştıramadım . Biryerde hata yapmış olabilirim ( index fonksiyonunu ilk defa kullanıyorum )
Dosyanın orjinalini forum mesajına " deneme tablosu " ismi ile ekledim , içerisinde förmülü set ettiğim kısım da var , bir ara vaktiniz olunca değerlendirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler ,

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,
Ben sorum ile ilgili forumda kısa bir araştırma yaptım , ancak doğru anahtar kelimeler kullanmadığım için bulamamış olabilirim.Bu denli yetkin bir forumda böyle basit bir işin cevabının önceden verilmemiş olması imkansız.
Bu nedenle istemeden mükerrerliğe yol açtıysam şimdiden özür dilerim.
Soruya ve ekli dosyaya gelince ;

Eğer Sheet1 'deki sarı hücrede yer alan picklist'den "A" değerini seçmiş isem ; Sheet2 deki "A" grubunun altında sıralanan X1,X2,X3...vs değerlerine karşılık gelen sütun değerlerin aynılarını Sheet3 te belirtilen gri alana( B1 ile başlayan ) yazsın ve bunu Sheet1 de seçeceğim her bir picklist değeri için yapabilsin...
Hepinize çok teşekkürler ,
İyi Çalışmalar,
Dosyanız ekte.

.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Son eklediğiniz dosyada Rasyolar ve Oran Database sayfalarında isimlerin başında ve sonundaki boşlukları kaldırın ve isimler birebir tutsun.

Mesala;

1-Cari Oran diğerinde 1-Cari Oran % şeklinde isimlendirilmesin.

4-Stoklar / Dönen Varlıklar Oranı (%) gibi yazılarınızın sonundaki ve başındaki boşlukları kaldırın.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Ali,

Çözümünüze ilişkin formülü asıl dosyada çalıştıramadım . Biryerde hata yapmış olabilirim ( index fonksiyonunu ilk defa kullanıyorum )
Dosyanın orjinalini forum mesajına " deneme tablosu " ismi ile ekledim , içerisinde förmülü set ettiğim kısım da var , bir ara vaktiniz olunca değerlendirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler ,
Önerim:

1.Madem bu şekilde fonksiyon ve diğer işlemler yapılacaksa hücre birleştirme işlemlerini azaltın. Gerekirse pek kullanmayın.

2. Veri Doğrulama yerine Offset formülü ve bir de combobox ile daha kolay yapılır.

Zaman bulursam dosyanıza bakacağım.

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Ali,

Teşekkürler ,
Dosyanız ekte.

NOT: Nasıl yapıldığını Ali Beyin verdiği linkte eklediğim dosyada bulabilirsiniz.

.

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2007
Hepinize teşekkürler,
Formülü çalıştırdım .Ali bey'in gönderdiği dosyadaki " hide " satırlar ve "ALAN"/"ALAN1" vs. genel tanımları inceleyince bendeki dosyaya adapte edebildim.
Tekrar teşekkür ederim.