Pivota Koşullu Veri Çekme

Excel Vers. ve Dili
2019
Arkadaşlar merhaba,

BUAY VE GECENAY adlı iki sütunum var. Verileri pivota çekerken bu sütunlardaki rakamların sadece 5'e eşit olduğu satırların alınmasını istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Örnek dosya paylaşın lütfen.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
İki sütun için 5 değerleri farklı satırlarda olduğu için bir yardımcı sütuna formülle kontrol eklenerek çözüme gidilebilir.

Excel Vers. ve Dili
2019
Yeni bir sütun açıp sadece 5'e eşit satırları oraya taşıyıp o sütunu pivot'a çekmekten mi bahsediyorsunuz? Eğer buysa şu anki kullandığım yöntem budur, calculated area veya daha pratik bir çözüm olabilir mi diye paylaşmıştım. Ayrıca 2 sütunun aynı anda koşulları sağlaması gerekmekte. Yine de teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
M2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp kullanabilirsiniz.

C++:
=VE(B2=5;C2=5)
Bu formül sonucunda DOĞRU yazanları pivot üzerinden filtreleyip kullanabilirsiniz.

Yardımcı alan kullanmadan olur mu emin değilim. Biraz kurcalamak gerekir. Belki power pivot ile sorgu yapılarak çözüm üretilebilir.

Excel Vers. ve Dili
2019
Bu formülün doğru olduğu satırların YTD sütunundaki verilerini getirmek istediğimde sonuç alamadım. Yanlışları yani 5 olmayanları istemiyorum sadece Doğru yazanları istiyorum diğer türlü Pivot'a tüm veriler giriyor maalesef.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Görselde ki gibi yapabilirsiniz.

221646