Pivottable Renge Göre Filtreleme

Excel Vers. ve Dili
Wps
Selamün Aleyküm,

Pivottable de renge göre filtreleme yapmak mümkün mü? Epey baktım ancak bulamadım. Farklı 2 pivottable da aynı olan / yinelenen değerleri kırmızı ile işaretledikten sonra, bu değerleri filtreleme yapmak istiyorum. Bu mümkün mü ?

Ouzz_z

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Pro Plus 2024
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-04-2026
örnek paylaşırsanız bakabiliriz.

Ouzz_z

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Pro Plus 2024
20-04-2026
259465
Aynı şekilde E sütununa da uyarlarsanız orada da görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Wps
Ekli dosyayı görüntüle 259465
Aynı şekilde E sütununa da uyarlarsanız orada da görebilirsiniz.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Resimi görüntüleyemiyorum, ancak anladığım kadarıyla siz tabloda iken renge göre filtreleme yaptınız. Benim bahsettiğim tabloyu pivottable yaptıktan sonra, sıralama yada filtreleme yapmak.

Yaptığım işlem adımları şöyle: farklı 2 tabloyu, farklı 2 pivottable haline getiriyorum. Daha sonra bu pivotlardaki sutünları (örneğin 1.pivotta ki A sütununu ile 2.pivottaki D sütununu) koşullu biçimlendirmeden yinelenenleri buluyorum (kırmızı ile renklendiriyorum). Bu işlemi yaptıktan sonra (pivottable de iken) filtreleme yada sıralama yapmak istediğimde sadece A dan Z ye yada Z den A ya sıralama var. Bana ise farklı 2 pivotun içinde yinelenenleri filtrelemek lazım. İnşaAllah meramımı tam anlatabilmişimdir

Son düzenleme:

Ouzz_z

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Pro Plus 2024
20-04-2026
Bir tablonun yanında eğersay ile diğer tabloda olup olmadığına bakabilirsiniz. Pivot tabloda alan oluşturmak mümkün anca pivot tablolar birbirlerininden veri okuyamıyor.
Eğersay formülünü pivot değil de asıl tabloda Kontrol sütunu gibi bir sütunda yazıp pivotta bunları var/yok olarak filterelemeniz de mümkün.