piyasa firmaları çizelgesinden sonuç çıkarma

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
çok basit bi formatta yapılmış yatay şekilde simetrik gibi devam eden veri kümelerinden her aylık dilimler halinde sarı renkli belritilen hücrelere toplamlar belirlenerek Aylık Döküm sekmesinden sonuç alınmaya çalışılmış.
ayrıca piyasa firmaları tek bir sekmeye sığmadığından 1-2-3-4... diye devam ediyo bittikçe sekme yenisi açılıyo
örnek çizelgede gönderdiğim çizelgede aylık döküm sonuç sayfasını formüllememe yardımcı olurmusunuz
tablolarla ilgili diğer açıklamalar
her bir firma için 5 sutunluk bi şablon oluşturulmuş.
her bir firma için firma adları birleştirilmiş hücrede ama A1-F1-K1..... gibi 5 er sutunluk ötelenerek devam ediyo.
aylık döküm sayfasında bi formülleme yapılmaya çalışılmış fakat çok zahmetli kullanışsız hataya yakın bulunabiliyo

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B ve C sütunu için olması gereken formülleri yazdım, aynı mantıkla diğer sütunlara formülleri siz yazabilirsiniz.

Yazılan formülde sayfa sınırı yoktur. 1 , 2 , 3 .... şeklinde bilgisayarınızın sınırı kadar sayfa ekleyebilirsiniz.

B4:

Kod:
=DOLAYLI(YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($B$4:B4)/51;0)&"!"&
ADRES(1;(MOD(SATIRSAY($B$4:B4)-1;51)+1)*5-4))
C4:

Kod:
=DOLAYLI(YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($C$4:C4)/51;0)&"!"&
ADRES(4;(MOD(SATIRSAY($C$4:C4)-1;51)+1)*5))
hücrelerine yazarak alt satırlara kopyalayınız. Formüllerde sayfa sınırı ve kontrolü koymadığım için olmayan sayfa olursa hata alırsınız.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocalarım teşekkür ederim cevaplar için bi süre bakamadım pc ye en kısa zamanda formülasyonlara bakıp tekrar sizlere dönücem hocam

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam gerçekte yapmaya çalıştığım tabloya biraz çetrefillide olsa yapmaya çalıştım dolaylı formülünü kullanarak yardımcı hücreleri başka formüller yazarak formüllemeler yaptım sizin formüllemenizle bulunan piyasa firmaları adlarını sarı renkli olarak çizelgemöe ekledim
acaba benim yan taraflarda yaptığım gri renkli yardımcı sütun adlarını kullanarak yine her sekmedeki piyasa firma adlarını buldurabilirmiyiz ben dolaylı formülünü kullanmaya çalıştım diğer taraflardaki (gri dolgulu bakiye buldurduğum 12 aylık veriler) mantıkla yapmaya çalıştığımda hatalar aldım acaba ana sekmelerdeki birleştirilmiş hücredenmi hata lar aldım yada ufak bi formüldemi bocaladım bunu anlamayamadım sizden çalışmamı incelemenizi bekliyorum
ana mantık şu her sekmede
ocak ayının bakiyelerini 23. satırda şubatı 45. satırda sarı renkli belirlenen yerlerden alınması
her bir piyasa firması çizelgesi 5 sutundan ibaret ve ALACAK tarafındaki parasal bakiyeyi (23-45-73-93....). satırlardan alacak.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Neden bu kadar fazla yardımcı sütun kullandınız. Benim önerdiğim formül, yardımcı sütun kullanmadan sayfa ve hücre atamalarını yapmaktadır.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam ben F sutunundaki firma adlarını bulmak için yardımcı hücreler kullanmadım
G ile R arasındaki 12 ay için verileri formüllemek adına 1-2-3-4 sekmelerinden mesela ocak ayı için 23. satırlar şubat ayı için 45. satırdaki verileri bulmam gerekiyodu ha hocam neden böyle yapmayı düşündüm tablo bu şekilde açılmış her firmanın ay ay alacak taraflarının toplamını bulmamlazım
ben sizlerden öğrendikelrimde bu şekilde yapabildim ama tabiiki alternatif çözümleriiz olursa çok sevinirim
zor olan her ayın bakiye toplamlarını alırken doğru orantılı artmamış sutunlar
23 45 73 93 115 136 157 178 199 220 241 268. satırladan verileri çekmem lazım ve birde firmalar yatay ilerlediğinden ehr firmanın verisi hangi sutunda olucak ben kendi adıma zor yapabildim ama sizden soruma pratik çözümler gelrise sevinirim

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İlk mesajınızda eklediğiniz tabloya göre;

D4 hücresine yazarak yan ve alt hücrelere kopyalayınız.

Kod:
=DOLAYLI(YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($D$4:D4)/51;0)&"!"&ADRES(
KAÇINCI("*"&ARA(2;1/($D$2:D$2<>"");$D$2:D$2)&"*";'1'!$B:$B;0);
(MOD(SATIRSAY($D$4:D4)-1;51)+1)*5-2+MOD(SÜTUN();2)))
B4 ve C4 için olan formülü #2 nolu mesajda vermiştim, oradan alırsınız..

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ömer hocam bu çözümünüz gerçekten süper olmuş kendi yapabilidğim çalışma haricinde
alternatif çözüm olarak saklayacam ama sizin formülasyonu kullanıcam.
ayrıca hocam yine sekmelerden veri listeleme ile ilgili daha öncede sizinle formülleme yaptığımız çalışmalara benzer biraz değişik bi soru sordum dün bi arkadaşımız yanıtladı yardımcı sekmeler kullanarak güzel mantıkla soruma cevap vermiş
o sorum için alternatif çözüm üretebilirmisiniz.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ömer hocam çözümünüz çok güzel olmuş teşekkür ederim artık buformülasyonu kullanıcam
hocam foruma dün sorduğum sekmelerden veri listeleme diye konuya bi arkadaşımız çöüzm üretti fakat alternatif çözüm varsa uygulayabilirmisiniz.