Prim Şablonu Hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
2011
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19/03/2020
Merhaba,
Saygı değer hocalarım özel bir şirkette çalışıyorum ekli dosyamda bulunan tabloda personellere prim dağıtmak istiyorum dosyanın içine dilimin döndüğünce istediğim şeyi yazdım. koşullu olarak personellere belirlenen prim çarpanlarından sattıkları cihaz başına prim vermek istiyorum ben kişiye göre saydırabiliyorum ancak prim işletmesinde takıldım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden hepinizden Allah razı olsun saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2011
19/03/2020
Tekrar merhaba hocalarım destek olma şansınız varmı acaba

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor maalesef. Elinizde nasıl bir veri olduğunu ve o veriden hangi şartlarda yararlanarak nasıl bir sonuç elde etmek istediğinizi daha açık (bizim anlayabileceğimiz) şekilde anlatırsanız iyi olur diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2011
19/03/2020
Ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor maalesef. Elinizde nasıl bir veri olduğunu ve o veriden hangi şartlarda yararlanarak nasıl bir sonuç elde etmek istediğinizi daha açık (bizim anlayabileceğimiz) şekilde anlatırsanız iyi olur diye düşünüyorum.
Hocam merhaba çok haklisiniz şimdi kendim tekrar okuyunca nedemek istediğinizi çok iyi anladım yapmak istediğim tabloda satış danışmanlarının yaptığı satışlar mevcut hergun yapılan satışlar yazılıyor bu bir aylık bir periyot yani bir sonraki ay tekrar hesaplama yapicak veriler silinince tekrar yeni girilen verilerle hesaplama yapmaya başlayacak. Benim istediğim satış danışmanları sattıkları 1000-3499 TL arası cihazlardan ikinci sekmedeki prim sekmesinde bulunan 1000-3499 TL arasına her yaptığı satış için prim sekmesinde bulunan prim baremi satırında yazan tutardan sattığı kadar prim kazansın gene aynı şekilde prim sekmesinde bulunan 3500 TL ve üzeri satışlarında 30 TL prim alsın ama bu 30 TL primi (+1) tablosunda bulunan ürünlerden herhangi bir tanesi ile birlikte satarsa 30 TL prim alsın eğer sadece telefon satip yanında +(1) satmadiysa gene 10 TL prim yazsın son olarak joker cihazlar diye belirlenen cihazlardan yani o sütuna yazılacak olan model cihazlardan eğer satış yaparsa koşulsuz 15 TL prim alsın tam isteidgim bu eğer yeterli bir açıklama olmadıysa dönüş yaparsanız ben biraz daha detaylı gene yazarim saygıdeğer hocam

Excel Vers. ve Dili
2011
19/03/2020
Yusuf hocam yeteri kadar açıklayıcı yazabilmismiyim

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bu istediklerinizle dosyanızı eşleştiremedim maalesef. Dosyanızdaki cihaz sayfasında r sütunu ve sağındaki veriler nedir, ne işe yarıyor? Prim sayfasındaki veriler nerden geliyor, ne amaçla kullanılıyor? Biz nereye formül yazacağız ya da çözüm bulacağız?