Print ederken siyah olarak basma sorunu.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli Arkadaşlar.
Günaydın.

Amacımız bir tabloda sadece yatay çizgilerde uygulanmak üzere, açık pembe olarak çizilmiş bu çizgilerin print alırken aynı kalınlıkta ancak siyah olarak çıkmasını sağlamak. Eğer Siyah Beyaz baskı alarak çözmek istersek, açık renkli olmak zorunda olan bu kısımlar silik basılır. Bu da istediğimiz birşey değil. Bunu nasıl yapabiliriz?
Cevabınızı bekliyor şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Yazdırmak istediğiniz aralık bilgilerini verirmisiniz. Yada örnek bir dosya eklermisiniz.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde bir deneyiniz. Printıre gönderirken siyah/beyaz, görüntüde renkli oluyor.

Sub Makro4()
ActiveSheet.PageSetup.BlackAndWhite = 1
PrintOut
ActiveSheet.PageSetup.BlackAndWhite = 0
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Hücre aralığını kendinize göre değiştirmeyi unutmayınız.

Kod:
Sub YAZICI_AYARI()
    With [A1:I30]
    .Borders(xlInsideHorizontal).ColorIndex = xlAutomatic
    .PrintOut
    .Borders(xlInsideHorizontal).LineStyle = xlContinuous
    .Borders(xlInsideHorizontal).ColorIndex = 38 ' Açık pembe rengi temsil eder.
    End With
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Merhaba
Hepinize teşekkür ederim.
Sayın Seyit'in önerisindeki problem: makro çalışır çalışmaz printer'a kontrolsüz çıktı göndermesi. Ben ilgili dosyayı göndermek istedim. Bunun üzerinde bir bakabilirmiyiz ? Bir de pembe ile sınırlamayabiliriz. Bu durumda sistemin uygulanan line'ı (border rengini) otomatik algılayıp siyah beyaza çevirmesi senaryo olarak daha pratik ama makrosu ne kadar pratik bilemiyorum tabi:)
Saygılarımla

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Printır kontrolü yapılabilir kolaydır. İstenilen aralıkta bu yapılır. Örnek olarak : [a1:g25].PrintOut gibi bir kodla sağlanabilir. İkincisi, Rar formatlı dosyaları açma imkanımız olmadığından, ilgili dosya bakamıyoruz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Şimdi xls olarak gönderiyorum.