Progresbar..

Excel Vers. ve Dili
Office2003 Tr
Merhaba;

Userforma bir progresbar ekledim çalşıyor ama alakasız ve özgürlüğünü ilan etmiş bi şekilde forumda arattım bir çok konuda buldum ama o konularda verilen linkler çalışmıyor dolayısıyla aramam bi şe yaramadı.

Ön açıklamadan sonra gelelim soruma Userformda bulunan progresbarın kayıtla eşzamanlı (en azından yakın) çalışmasını nasıl sağlayabilirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İstediğiniz türdeki bir progressbarın eş zamanlı çalıştırılması mümkün değildir. Çünkü dosyanın kapanma süresi tamamen pcnizin teknik özellikleri ve dosyanın büyüklüğü gibi sabit olmayan parametrelere bağlıdır.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ekli dosyayı inceleyiniz. Farklı bir mantıkla yapılmıştır. Progresbar'ın hızını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Dosyayı işyerinden gönderirken Progresbar(gerçek anlamda Progresbar değildir) normal bir hızda ilerliyordu.
Evdeki bilgisayarda denenirken, göz açıp kapanacak hızda sonuçlanıyordu. İşyerindeki bilgisayarın hızı düşük olduğu için ona göre Progresbar'a hız verilmişti. Şuan kullandığım bilgisayara göre hızını ayarlayıp dosyayı gönderiyorum. Hızını yükseltmek ve azaltmak çok basittir, koda bakılınca anlaşılır.