puantaj cetveli

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
bu excel dosyasını internette araştırıken buldum.ismini hatırlamıyorum ama yapan arkakadaşa çok teşekür ederim.özenerek hazırlanmış bir tablo.
ama ben bu tabloda değişiklik yapmak istiyorum ama bir türlü becerenedim.tablo günlük 8 saate göre ayarlanmış.ama ben bu günlük çalışma süresini daha az veya daha fazla olacak şekilde ve bu değişikliği bir hücreye yazacağım rakamla basit bir şekilde diğiştirmek istiyorum.excell i biliyorum ama okadar çok iyi değilim.o yüzden siz ustalardan yardım istiyorum.
benim için çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim.
bu arada bu benim foruma açtığım ilk konu.o yüzden yanlış yere açmışsam özür dilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8-11-2022
azaxx puantajı inceledim kolay anlaşılır bir puantaj puantaj içinde bulunan formülleri incelersen 8 saate göre yazılmış 8 yazan yerleri istedigin şekilde düzenlersen istedigini elde edersin sen başla takıldıgın yerlerde sana yardımcı oluruz .

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
berkan1 ilgilendiğin için teşekür ediyorum.
Biri 8,diğeri 10 saat çalışan iki kişilik bir liste oluşturdum.
Dediğin gibi tabloda 8 saati belirttiğini düşündüğüm yerleri açtığım M sütunundaki aynı sütun hücreleriyle ilişkilendirdim.İlişkilendirdiğim hücreler Maaş sayfasındaki O5,W5 ve AL5 i - M5 ; P2 yi ve Puantaj sayfasındaki AJ5 i Maaş saffasındaki E1 ile ilişkilendirdim.Yani E1 hücresindeki yapılan değişiklik formdaki 8 saatle ilişkilendirilmiş yerlere yansıyor.
1-Günde 8 satlik çalışma şeklinde bir problem yok.Günde 8 Saat çalışan biri 1.100 TL olan normal maaşını,fazla çalışan da maaşıyla beraber fazla mesai ücretini de alıyor.
2-Ama günlük çalışma süresini 10 saate çıkardığında 8 saat çalışan 1.100 olan maaşını 917 olarak alıyor.Aslında mantıken bu durum doğru,normal çalışması gereken süreyi çalışmadığı için maaşını eksik alıyor.Ama 10 saat çalışan kişi Q6 hücresinde de görüldüğü gibi,diğerine göre 50 saat daha fazla çalışmış olduğu için normal maaşını alıyor.Ama burdaki 50 saatlik kısım fazla mesai değil,çalışma saati 10 saate çıktığı için normal mesai olarak değerlendirilmesi gerekiyor.Çünkü mesai ücreti normal ücretin 1,5 katı olduğundan hesaplama yanlış olacaktır.
Puantaj cetvelini de ekteki dosyadaki şekilde değiştirdim.Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar