Puantaj, Ödeme Makbuzu ve Liste

Bu forumdaki ve diğer arkadaşların yardımları ile aşağıda download linkini verdiğim excel dosyasını oluşturdum. Yanlız bazı konularda eksik kaldım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle dosyanın işleyişinden bahsedeyim:

- Puantaj dosyamızda günlük yapılması gereken puantajları işedikten sonra, ay içinde yada ay sonunda isteğe bağlı,
1- " Aralık " isimli sayfadan pusulası basılacak kişilerin isimlerini şeçerek, taradıktan sonra ( açılışta örnek olarak taranmış durumda ), "İsimleri Aktar" düğmesine basıyoruz.
2- Seçilen isimler otomatik olarak " Personel " sayfasına aktarılıyor. " Personel " sayfasında ise, kişiye ait çalışma ve hakediş bilgileri, isimine göre düşeyara fonksiyonu ile " Aralık " sayfasından çağırılıyor.
3- Son olarak Pusula sayfasında " açılan kutu " yardımıyla, çalışanın ismini bulup " Ok " tuşuna basınca Pusula hazır hale geliyor.

Evet şimdi gelelim iyileştirmelere;

1- Dosyayı açıp isimleri aktar dediğimizde, isimler " Personel " sayfasında gelse bile " açılan kutu " revize olmuyor. Ancak isimleri aktardıktan sonra dosyayı saklayarak kapatıp açarsak, " açılan kutu " güncelleniyor.

2- Pusula sayfasına koyduğuz yazdır düğmesi, pusulayı yazdırdıktan sonra, o an seçilen ve bilgileri gelen kişinin pusulasını yazdırsın, ve kaydını " Personel " sayfasından silip, maaşını alanlar sayfasına aktarsın.
Teşekkürler

Dosya linki :

http://www.filearsivi.com/download.php?file=0120152eef4196ada3a493e4b8a77f61

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1-Aşağıdaki kodu pusula sayfasının kod sayfasına kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
ComboBox1.ListFillRange = "personel!a2:a" & [personel!a65536].End(3).Row
End Sub
2-Personel sayfanızda çok sayıda formül mevcut, veri bu sayfadan nasıl silinecek. Yani verinin bulunduğu tüm satırın silinmesinimi istiyorsunuz.

1-Aşağıdaki kodu pusula sayfasının kod sayfasına kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
ComboBox1.ListFillRange = "personel!a2:a" & [personel!a65536].End(3).Row
End Sub
2-Personel sayfanızda çok sayıda formül mevcut, veri bu sayfadan nasıl silinecek. Yani verinin bulunduğu tüm satırın silinmesinimi istiyorsunuz.
1- İlk kodu uyguladım tamam, çok teşekkür ederim.

2- Aktarma işleminden kastım ise, o an pusula sayfasında " yazdır " butonuna bastığımda, personel dosyasında o an maaşını verdiğim kişinin tüm bilgileri, satır silinsin, maaşını alanlar sayfasına aktarsın. Diğer bir değişle, personel sayfasındaki o anki ilgili tüm satırı kopyala " maaşını alanlar" sayfasına özel yapıştır/değerleri, personel sayfasına geri dön ilgili satırı sil.

Asıl yapılmak istenen ise, maaşını alanlar ile almayanlar ayrılsın, ne kadar para dağıtılmış, ne kadar dağıtılacak belli olsun. Amaç bu

Son düzenleme:
Yazdır makrosu için bir fikri olan yok mu ? Benim için vakit daralıyor da.
Teşekkürler