merhaba arkadaşlar,rakamı yazıya çevir =ParaCevir(A1)
formülü yazıyorum ama netice alamıyorum acaba hata nerede yardımcı olursanız sevinirim ama macrolarla olmasın.
ParaCevir diye bir makronuz var sanırım. dosyayı eklerseniz yardımcı olacak arkadaşlar var. diğer türlü sonuç almanız imkansız.
bu konuda sitede onlarca kaynak var, arama yapmadan sormasaydınız keşke.
Sayın Uzmanamele.ParaCevir diye makro yok.Diyorsunuz ki dosyayı gönder! Eğer dosyayı göndermiş olursam sadece o dosya için mi geçerli olacak yosa her yeni açmış olduğum dosya içinde mi geçerli olacak.İlginize teşekür ederim ve her dosya için kalıcı çözüm bulunurmu.
Arkadaşlar ben bir dosya ile uğraşıp duruyorum. Burada belki cevabı vardır diye baktım ama ne yazık ki cevabı bulamadım. Ben bir dosyada değer yazıyorum. Aynı dosyada yazdığım değeri bir sayı ile çarpıp başka bir değer elde ediyorum. Buraya kadar herşey tamam ama bulduğum bu son değeri aşağıda bir hücreye yazı ile yazdıramıyorum. Yazdırıken de değerin başında YALNIZ kelimesi de olması gerekiyor. Bir de sayının durumuna göre yani virgülden sonraki değerin aşağı veya yukarı doğru yuvarlama yapması gerekiyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Mesela 132,35 ile 0.006 yı çarpıp 131,56'yı formül ile buluyorum. Aşağıdaki bir hücreye bu 131.56 yı; "YALNIZ yüzotuzbir YENİTÜRK LİRASI ellibeş YENİ KURUŞ tahakkuk ettirilmiştir"
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.