Range ve Sütun-Satır Adres

Benim bi çalışmam var. Veritabanı olarak excel i kullanmam istendi. VB6 ile yaptım. Adodb ile bağlantımı sağladım herşey tamam.

Excel api kullanarak Sheet deki herhangi bir alanın Column adına göre hangi hücrede yeraldığını bulmak istiyorum. Adodb ile göndermek istemiyorum zorluyor. Benim istediğim,

a b c d
1 isim soyad no deger
2 - - - -
3 - - - -
4 - - - -
5 - - - -

örneğin soyad alanının hangi adrese tekabül ettiğini bulmak. Burda, b2:b5 gibi mesela.

bu şunun için gerekli. formül değişken olacak, veritabanını her seferinde kendileri hazırlamak istiyorlar. bu durumda eğer alanların yerleri ve kayıt sayısı değişirse ben onu vb ile ayarlıyacağım. sadece adresi excel içersinde nasıl bulduğumuz önemli.

Excel çok gıcık bişey. ^^ yardımlarınızı bekliyorum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Api ile nasıl olacağını bilemem ama aşağıdaki kod ile excel'de textbox1'den girilen ismi A sütununda arayarak bulabilir ve adresini öğrenebilirsiniz.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set k = Range("A2:A65536").Find(TextBox1.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    MsgBox k.Address
End If
Set k = Nothing
End Sub

Excel Sütun Bulma

Merhaba

Sorunu hallettim excel api sağolsun. yalnız burda benim istediğim "A" sütunundaki veriyi bulmak değil de verinin hangi sütunda olduğunu bulmaktı. Yine de teşekkür ederim. Bu kodda range yi genişletip arama yaparsam da bulabilirim. Excel yer mi bilemiyorum. whole şeklinde cursor bulunandan ileri arama yapıyor. useclient de ise her alanı tekrar tekrar kontrol edeceği için performans kaybı oluşuyor.