rank fonksiyon

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
değerli arkadaşlar,
tablonun at sütununda yazılı uzunca bir formül var, ancak bu formül eksik çalıştığı için bir düzeltme yapılması gerekiyor. ve benim excel bilgim buna yetmiyor.
şöyleki;
eğer f..as satırı boş ise at hücresine KTLMD yazsın,
eğer f..as satırında sadece "x" işaretleri varsa at hücresine DISQ yazsın
ve
buradan oluşan sonucun yazıldığı ax yardımcı sütunu ise ay sütunundaki şekilde oluşsun istiyorum.
yardımcı olurmusunuz ?

Ekli dosyalar

suatbayhan

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/11/2026
Merhaba sayın WALNUT,
AT9 için,
=EĞER(EĞERSAY(F9:AS9;"<>")=0;"KTLMD";EĞER(EĞERSAY(F9:AS9;0)=0;"DISQ";DOLAYLI(ADRES(7;(TAVANAYUVARLA(KAÇINCI(1;F9:AL9)/3;1)+1)*3))))
formülü işinizi görür mü?
Diğer sorunuzu ise doğrusu anlayamadım.
Selamlar...

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
sayın bayhan,
öncelikle ilginiz ve emeğiniz için size çok teşekkür ederim.
konunun fazlası ile ilgi göreceğini ümit ederken tek bir cevap gelmesine şaşırdım doğrusu.
gönderdiğiniz dizi formülünü at hücresine uyguladım ve ekteki sonucu aldım. yani formül doğru çalışıyor ancak boş hücrelerde "KTLMD" ifadesi yazıyor. benim hatamdan olacak ki ilk mesajda,
eğer a sütunu 1 den büyükse ve f..al satırı boş ise at hücresine "KTLMD" yaz demem gerekirdi.

diğer soruya gelince üstadım,
au veya ax sütunundan faydalanarak ba..cu tablosunu düzgün tasnif etmek istiyorum. ancak görüleceği gibi ax sütununda 10. sporcudan sonra katılmayan(KTLMD) ve diskalifiye(DISQ) olan tüm sporculara 14. sıra verildiği için(yani 11., 12., ve 13. yok) a..au tablosunu ba..cu tablosuna excel yardımı ile aktarmak mümkün olmuyor. oysa ax sütununu ay sütununa elle yazdığım gibi düzenletebilirsek sorun çözülür diye düşünüyorum.
saygılarımla.

Ekli dosyalar