herkese merhaba.iyi çalışmalar arkadaşlar.
formdan aldığım rapor konusunda makroyu kendime uyarlamaya çalıştım.yalnız yapamadığım bir yer var işin içinden çıkamadım.textboxlarda tarihler giriyorum ve aramayı yapıyor.bir tane combobox um var.burada seçmiş olduğum isime görede arama yapacak.eğer combobox boşsa normal aramasını yapacak.
birde listbox b sütunu sonuna toplamını alabilirmiyiz.
yardımlarınız için herkese teşekkürler.
kolay gelsin.
Dim sonsat As Long
Sheets("RAPOR").Select
Sheets("RAPOR").Range("A2:J65536").ClearContents
If TextBox1 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! irayka ": Exit Sub
If TextBox2 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! irayka ": Exit Sub
bastar = TextBox1.Value
bittar = TextBox2.Value
c = 0
For tarih = 2 To Sheets("stoktan çıkış").Cells(65536, 4).End(xlUp).Row 'Cells(65536, 4) Burada ilk yazılan satırnosunu ifade eder, ikinci yazılan ise sütunu gösterir
aratar = Sheets("stoktan çıkış").Cells(tarih, 4).Value
If aratar >= bastar And aratar <= bittar Then
c = c + 1
For sut = 1 To 4 ' DEFTER sayfasında bulunan kopyalanan sütun sayısı
Sheets("RAPOR").Cells(c + 1, sut) = Sheets("stoktan çıkış").Cells(tarih, sut).Value
Next sut
End If
Next tarih
'ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
sonsat = Sheets("RAPOR").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ListBox1.RowSource = ""
If sonsat < 2 Then Exit Sub
ListBox1.ColumnHeads = True
ListBox1.RowSource = "RAPOR!A2:d" & sonsat[/B]
formdan aldığım rapor konusunda makroyu kendime uyarlamaya çalıştım.yalnız yapamadığım bir yer var işin içinden çıkamadım.textboxlarda tarihler giriyorum ve aramayı yapıyor.bir tane combobox um var.burada seçmiş olduğum isime görede arama yapacak.eğer combobox boşsa normal aramasını yapacak.
birde listbox b sütunu sonuna toplamını alabilirmiyiz.
yardımlarınız için herkese teşekkürler.
kolay gelsin.
Dim sonsat As Long
Sheets("RAPOR").Select
Sheets("RAPOR").Range("A2:J65536").ClearContents
If TextBox1 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! irayka ": Exit Sub
If TextBox2 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! irayka ": Exit Sub
bastar = TextBox1.Value
bittar = TextBox2.Value
c = 0
For tarih = 2 To Sheets("stoktan çıkış").Cells(65536, 4).End(xlUp).Row 'Cells(65536, 4) Burada ilk yazılan satırnosunu ifade eder, ikinci yazılan ise sütunu gösterir
aratar = Sheets("stoktan çıkış").Cells(tarih, 4).Value
If aratar >= bastar And aratar <= bittar Then
c = c + 1
For sut = 1 To 4 ' DEFTER sayfasında bulunan kopyalanan sütun sayısı
Sheets("RAPOR").Cells(c + 1, sut) = Sheets("stoktan çıkış").Cells(tarih, sut).Value
Next sut
End If
Next tarih
'ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
sonsat = Sheets("RAPOR").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ListBox1.RowSource = ""
If sonsat < 2 Then Exit Sub
ListBox1.ColumnHeads = True
ListBox1.RowSource = "RAPOR!A2:d" & sonsat[/B]
Son düzenleme: