raporlama makrosunda yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
herkese merhaba.iyi çalışmalar arkadaşlar.
formdan aldığım rapor konusunda makroyu kendime uyarlamaya çalıştım.yalnız yapamadığım bir yer var işin içinden çıkamadım.textboxlarda tarihler giriyorum ve aramayı yapıyor.bir tane combobox um var.burada seçmiş olduğum isime görede arama yapacak.eğer combobox boşsa normal aramasını yapacak.
birde listbox b sütunu sonuna toplamını alabilirmiyiz.
yardımlarınız için herkese teşekkürler.
kolay gelsin.

Dim sonsat As Long
Sheets("RAPOR").Select
Sheets("RAPOR").Range("A2:J65536").ClearContents
If TextBox1 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! irayka ": Exit Sub
If TextBox2 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! irayka ": Exit Sub
bastar = TextBox1.Value
bittar = TextBox2.Value
c = 0
For tarih = 2 To Sheets("stoktan çıkış").Cells(65536, 4).End(xlUp).Row 'Cells(65536, 4) Burada ilk yazılan satırnosunu ifade eder, ikinci yazılan ise sütunu gösterir
aratar = Sheets("stoktan çıkış").Cells(tarih, 4).Value
If aratar >= bastar And aratar <= bittar Then
c = c + 1
For sut = 1 To 4 ' DEFTER sayfas&#305;nda bulunan kopyalanan s&#252;tun say&#305;s&#305;
Sheets("RAPOR").Cells(c + 1, sut) = Sheets("stoktan &#231;&#305;k&#305;&#351;").Cells(tarih, sut).Value
Next sut
End If
Next tarih
'ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
sonsat = Sheets("RAPOR").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ListBox1.RowSource = ""
If sonsat < 2 Then Exit Sub
ListBox1.ColumnHeads = True
ListBox1.RowSource = "RAPOR!A2:d" & sonsat[/B]

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
ek

arkadaşım bir ek yollar mısın?
istediğin belirli tarihler arasında belirlenen "ad" koşullarında rapor sunacak veya "ad" koşulu yoksa tarihler arası yapılsın doğru anlamış mıyım?...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
örnek dosya

sayın emrexcel örnek dosyayı gönderdim.orda daha net anlaşılacak sanırım.teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
örnek ?

arkadaşım örnek dosya olsaymış çok güzel olacakmış ama :mrgreen: neyse ben bir tane yollayayım bakalım beğenecek misin?..

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
ekledim ama tekrar ekleyeyim.

dosyayı ekledim ama sanırım bi sorun oldu tekrar gönderiyorum.çünkü senin emek verdiğin dosya bende açmadı nedense.yinede emeğine sağlık kodları kullanmaya çalışacam.
örnek dosyaya bakabilrsen sevinirim.ilave edilmesi gereken olabilir belki.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
..

inan şuan senin dosya üzerinde uğraşıyorum.açılışında bir mesaj geliyor ve şu yazıyor."""could not load some objects because they are not available on this machine""".bunu tamam dedikten sonra kullanıcı adı açılış makrosunda hata veriyor.o makroyu sildim ama bu seferde arama yapacağında kodda ""if DTPicker2"" de sorun çıkıyor.neden olduğunu anlayamadım sayın emrexcel.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
yardımm

herkese günaydın arkadaşlar.
hem isime göre hem tarihe göre isteğe bağlı olarak raporlama yapması için yukarıda makroyu nasıl düzenleyebilirim.
yardımlarınız için tekrar teşekkürler.:yardim::???:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
,,,

:yardim: arkadaşlar bana bu konuda yardımı olabilecek yokmu.yardımlarınız bekl,iyorum.hem isime hemde tarihe göre raporlama nasıl yapabilirim.yukarıdaki formülde sadece tarihe göre raporlama yapabiliyorum.ama isteğe bağlı olarak isimde girildiğinde o tarihler arası girilen isiminde raporlamasının yapılması için ne yapmalıyım.formüle bakabilrseniz sevnirim.
teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
örnek

arkadaşım ekte senin dosyana göre revize edilmiş bir örnek var inceler misin...

:arkadas:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın emrexcel örneğiniz çok hoş olmuş çok faydalandığım yer oldu fakat DTPicker nedir.bende bunda hata veriyor.bu konuda bana bilgi verirsen sevinirim.birde ben tarih girilecek kısımları textbox olarak değiştirdim.ama bu seferde for i 1 to 100 kısmında hata veriyor.tekrar teşekkür ederim.emeğine sağlık.:???:

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
dtpicker

arkadaşım dtpicker 'ın anlamı "date and time picker" demek yani zaman oluşturucu bir nevi calendar (takvim) yani.bu objecti eklemen için şu yolu izle
vba > tools > additional controls > microsoft date and time picker 6.0 'ı işaretlersen toolbox'a bu nesne yüklenecektir buradan çizebilirsin...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın emrexcel dediğin şekilde baktım ama bende microsoft date and time picker 6.0 yok.date control diye bişey var o kadar.sana zahmet veriyorum ama benim örneği textbox olarak yapsak olmazmı?:)

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
dtpicker

pardon senin windows lisansl&#305;m&#305; yani orjinal mi?

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
windows lisanslı ama office lisanslı değil sanırım.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın emrexcel göndermiş olduğun örnek üzerinde kodları textboxlar için uyarladım.fakat raporlama yaparken isim ve tarih açık olduğu zaman sadece bir adetini gösteriyor.bir yerde hatamı yaptım diye baktım ama göndermiş olduğun örneğe bakarak sadece DTPicker yazan yerleri textbox olarak değiştirdim.yardımını bekliyorum.:roll:

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
textbox

arkadaşım textbox ile işimiz zor ama senin için uğraşalım bakalım...:)

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
teşekkür ederim.

sayın emrexcel teşekkürlerimi iletiyorum.
kolay gelsin.:arkadas: