Rastgele kelime seçme

Excel Vers. ve Dili
2010
Aşağıda bulunan kendimin amatörce uğraştığı ingilizce kelime dosyasında "EZBERLE" sayfasında şöyle bişey olsun istiyorum.

Mesela " EZBERLE" sayfasına koyacağım bir buton ile "KELİME LİSTESİ" sayfasında A1 ile A.... hücreleri arasından 10 tane kelime seçsin ve kopyalayıp "EZBERLE" sayfasının A1 hücresine yapıştırsın istiyorum böyle birşeyi nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24/05/2018
Aşağıda bulunan kendimin amatörce uğraştığı ingilizce kelime dosyasında "EZBERLE" sayfasında şöyle bişey olsun istiyorum.

Mesela " EZBERLE" sayfasına koyacağım bir buton ile "KELİME LİSTESİ" sayfasında A1 ile A.... hücreleri arasından 10 tane kelime seçsin ve kopyalayıp "EZBERLE" sayfasının A1 hücresine yapıştırsın istiyorum böyle birşeyi nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Dosyayı incelermisin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit

Alternatif.:cool:
Kod:
Sub rastgele59()
Dim coll As Collection, i As Long, sat As Long, sno As Long
Sheets("EZBERLE").Select
Range("A1:A10").Clear
Set coll = New Collection
sat = Sheets("KELİME LİSTESİ").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = 1 To sat
    coll.Add (Sheets("KELİME LİSTESİ").Cells(i, "A").Value)
Next i
For i = 1 To 10
    sno = Int(Rnd() * coll.Count) + 1
    Cells(i, "A").Value = coll(sno)
    coll.Remove (sno)
Next i
MsgBox "Rastgele Değerler İşlendi" & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "RASTGELE"
End Sub

Ekli dosyalar