Renk koduna göre sıralama

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.06.2023
Merhaba arkadaşlar
Bugüne kadar hiç excel de renk koduna göre sıralama yapmadım. Nasıl yapıldığını gösteren video izledim falan ama ben beceremedim açıkçası. Ekteki tabloda firmalardan fiyatlarını toparladığım ürünler var bunları ben renk kodlarına göre ayırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Ucuz : yeşil
pahalı : kırmızı
ortadaki fiyat : turuncu renk olsun diye düşündüm. Ben sonra bunların içinden mesela ucuz olanları ayırıp bir liste yapmak istiyorum. Rica etsem yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyanızda renkli herhangi bir veri göremedim. Nasıl bir sonuç istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
office 2010
23.06.2023
Mesela şöyle, ilk sayfada donuk ürünler var, aynı ürünleri her firma için tekrar azdığım aşağıya doğru. Frambuaz mesela hangi firmada kaç para ve hangisi ucuz bunu sıralasın istiyorum renk koduna göre. Bunu tüm sayfalarda tüm ürünler için yapsın istiyorum. Nasıl yapabilirim bunu ?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Hangi renk kodu, nerede renk kodu?

Excel Vers. ve Dili
office 2010
23.06.2023
renk kodu nasıl yapılıyor bilmiyorum ben renk kodu falan koymadım sadece öğrenmeye çalışıyorum ve yapamıyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Maalesef anlayamadım. İnşallah anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar.

Excel Vers. ve Dili
office 2010
23.06.2023
gönderdiğim listede mesela donuk ürünler sayfasında frambuazdan başlayıp , tortilla yufkasına kadar ürün var toplam 16 kalem ürün. Bu ürünleri her firma için aşağıya doğru tekrar tekrar copy/paste yapıp her firma için ayrı fiyat yazdım aynı ürünlere. Bu ürünleri kendi içinde, fiyat sıralamasına koymak istiyorum renk kodları ile. Ben yanlış aktarıyor olabilirim kusura bakmayın.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Renk kodu kısmını geçiyorum, amacınız sıraya dizmekse neden Excelin sıralama özelliğini kullanmıyorsunuz? Bu özellikte önce ürün türüne göre artan ya da azalan, sonra da fiyata göre azalan şeklinde sıralayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2010
23.06.2023
gönderdiğim listenin en azından bir sayfasında dediğinize örnek yapabilir misiniz rica etsem ?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Benim yapıp paylaşacağım dosyanın size bir faydası olmaz. Kendiniz yapmalısınız. Zor bir şey değil. Sıralanacak tabloyu seçin, veri menüsünden Sırala düğmesine basın, çıkan menüde seçenekleri ayarlayıp işlemi tamamlayın.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ek olarak Youtube üzerinde Excelde Sıralama dediğinizde onlarca video çıkıyor. İnceleyerek kolaylıkla kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.