Renkli FIND(BUL) yapmak isterim

Değerli hocalarım
bir excel sayfasının A sütununda bulunan verilerimi (her seçtiğim hücre için) sayfanın B - F sütununda aramak, A daki seçili hücre içeriği ile eşleşen hücreleri sarı olarak renklendirmek istiyorum. A sütununda bir başka hücre seçtiğimde renklendirilmiş hücrelerdeki dolgu silinsin yeni seçilen hücre ile eşleşen hücreler boyansın. yardımcı olursanız sevinirim.

NOT

Aranacak veriler ("A1:A50") hücre aralığında, bakılacak hücreler ise ("B1:F500") hücre aralığındadır.

Vallahi Tam Süper Olmuş

Üstad ellerinize bilginize sağlık. çok işime yaradı çok teşekkür ederim.

L

lord_ctss

Misafir
peki bunun silinmeyeni yapılabilir mi_?

bulduklarını silmesin......

sarılar kalsın..

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Sayfa1 in kod sayfası içindeki kodlarda

Kod:
adr.Interior.ColorIndex = xlNone
satırını silin yada başına ' ekleyin.

L

lord_ctss

Misafir
veysel emre ilgin için teşekkür ederim.

ekteki dosyaya bakarsan a1 deki değerleri f sutunda bulup renklendirmesini istiyorum. tam olarak istediğim bu fakat gönderilen komutu ekledim fakat olmadı..

renklerdirme f de olursa iyi olur....

tekrar teşekkür ederim.

L

lord_ctss

Misafir
--------------
teşekkürler....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Bana kalırsa çok daha büyük özür dileyin. Birinci sayfada da A sütunundaki olmayan verilerin sağdaki F sütunundada renklenmiyor, A sütununda da

Örnek A11 üzerine gelip tıklayın. Sonra A12 ye gelip tıklayın.

Yazdıklarınızı okuyunca inanın içim incidi. Bu adamlar bunu haketmiyor, ya bunlar sadece kuru bir teşekküre bunları yapıyor..... İçim buruldu daha fazla yazmak istemiyorum.

Sayın veyselemre "Dostum"

Çok çok teşekkür ederim. Senden birşey daha öğrendim.

L

lord_ctss

Misafir
sayın: seceren

sizi anlamadım....
eğer hatam istekse bana bildirin...

Excel Vers. ve Dili
2007
Ekteki örneği inceleyin.
MERHABA
Ben yaklaşık olarak 4 adet excel sayfasını ve pivot tablolarını birbirine bağlıyarak özet tablo oluşturdum.
1. sayfada Müşteriyi tıkladığımda diğer sayfalardaki aynı isimli müşteriyi buluyor. Benim yardımınızı istediğim konu ise ; diğer sayfalarda bulduğum aynı isimli müşterilerin renklenmesi

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

filiz

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
aradığım veriyi buluyorum tüm veriler çıkıyor fakat hücreler renli olarak kalıyor bunu eski haline nasıl getirebiliriz.mesela boş bir hücreye tıklayınca dolgu rengi eski haline dönebilir mi ???
teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
aranılan aralığı istediğimiz zaman elimizle girebilirmiyiz. mesela inputbox'la veya textbox'a yazarak.
teşekkürler