Resimli Fiyat listesi

Excel Vers. ve Dili
Offis 2003 Türkçe
Merhaba arkadaşlar resimli bir fiyat listesi hazırlıyorum excel de bir kitabın içinde 2 tane sayfa var ve 1 (£ Fiyat Listesi) sayfadaki değerler 2.(Maliyetler) sayfadan geliyor. Fakat 2 sayda filitre mevcut ve araya bir çok ürün daha girecek 2 sayfadaki listenin a sutunundaki filitreden siralamayı değiştirince (azalan yapınca) 1 sayfada ki rakamlarda değişiyor bunu engellemenin bir yolu varmıdır?

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba.
Ekli dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
Offis 2003 Türkçe
Eline sağlık hocam süper olmuş fakat benim elimdeki listeyi size tam olarak göndermek istiyorum çünkü yukardaki renklere bağlamışsınız renkleri fakat listenin devamında renkler çok coğalıyor formulü kullanamıyorum yani. Bi yardım edersen çok sevinirm. Bu gün bitirmem gerekli çünkü :( Resimleri kaldırıyorum çok yer kaplıyor diye.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Gerekli açıklamayı dosya içine ekledim.

Excel Vers. ve Dili
Offis 2003 Türkçe
Merhaba dediğinizi yapıyorum. Fakat renkler standart değil yani her urunde al1,cb,cr,nb olarak gitmiyor ürünler dolayısıyla başlıklarda değişiyor(gri ile işaretlediğiniz) Bunun için bir formul var mı acaba? Az önce eklediğim dosyaya bakarsanız ne demek istediğimi anlıyacaksınız. İlerleyen ürünlerde renkler değişiyor.

Excel Vers. ve Dili
Offis 2003 Türkçe
Birde merak ettiğim bir konu daha var sizin baba gönderdiğiniz listede ben kutulardaki formülleri kopyalamak için aşsağı doğru sürüklediğimde renker değişmiyor fakat. Ben başka bir dosyada yapınca değişiyor. Bunu nasıl yaptığınızı benimle paylaşırmısınız?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Son tablonuzu inceledim ve 4961 ürün , 378 farklı ürün kodu ,83 farklı eksen kodu ve 55 farklı kaplama kodu olduğunu gördüm. (ve bu çeşitlilik daha da genişleyebilir)
İstediğiniz tablo ise ürün ve eksen kodlarına bağlı olarak değişkenlik gösteren renklere göre TL yada EURO değerleri.
Tablonuzda ürünlerin (renk) başlıkları farklı alanlarda yani ilk ürün 10 satır olabileceği gibi 2. ürün 3 satır olabiliyor. bunu için bir standart oluşturursanız (örn: en fazla olan ürün sayısı kadar her ürün için alan ayırırsanız) istediğiniz yapıda tablo oluşur.
Not:eklediğim tablo şeklini inceleyin bence daha kullanışlı.
Önceki tablodaki renklendirme biçim/koşullu biçimlendirme ile yapıldı.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
exel 2000
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30.01.2023
Dosyayı indiremiyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz ?

Saygılarımla,