Rgb renk kodları ile hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

hücrelere yazdığım değerleri rgb kodu olarak algılayıp yanındaki hücrenin akraplan rengini bu değerlere göre değiştirecek bir kod ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Ekteki dosyada örnek vermeye çalıştım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("E3:E6")) Is Nothing Then Exit Sub
    Target.Interior.Color = RGB(Cells(Target.Row, "B"), Cells(Target.Row, "C"), Cells(Target.Row, "D"))
End Sub
E sütunundaki hücrelerde gezindikçe renkler değişecektir.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Korhan bey elinize sağlık. Çok güzel olmuş.Bunu hücrelere değer girilince değişse daha güzel olmazmı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Tabi ki olabilir. Aşağıdaki kod ile hücredeki değerlerin değişimlerinde renklendirme yapabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("B3:D6")) Is Nothing Then Exit Sub
    If WorksheetFunction.CountA(Range("B" & Target.Row & ":D" & Target.Row)) = 3 Then
        Cells(Target.Row, "E").Interior.Color = RGB(Cells(Target.Row, "B"), Cells(Target.Row, "C"), Cells(Target.Row, "D"))
    Else
        Cells(Target.Row, "E").Interior.ColorIndex = xlNone
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Ellerinize saglık teşekkür ederim. Aradığım tam da buydu. Bu arada bayramınızı da tebrik ederim

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar Korhan Bey;
Yazmış olduğunuz kodu AI3 hücresinden başlayan listedeki isimlere göre AL3-AM3-AN3 hücrelerinde yazan kodlara göre f3:u63 tablosunu renklendirmek istiyorum. Sizin kodunuzu nasıl uyarlarım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sayfanın resmini bu adreste bulabilirsiniz. https://www.hizliresim.com/lbw5dyc

Merhaba,

Tabi ki olabilir. Aşağıdaki kod ile hücredeki değerlerin değişimlerinde renklendirme yapabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("B3:D6")) Is Nothing Then Exit Sub
    If WorksheetFunction.CountA(Range("B" & Target.Row & ":D" & Target.Row)) = 3 Then
        Cells(Target.Row, "E").Interior.Color = RGB(Cells(Target.Row, "B"), Cells(Target.Row, "C"), Cells(Target.Row, "D"))
    Else
        Cells(Target.Row, "E").Interior.ColorIndex = xlNone
    End If
End Sub

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Merhabalar Korhan Bey;
Yazmış olduğunuz kodu AI3 hücresinden başlayan listedeki isimlere göre AL3-AM3-AN3 hücrelerinde yazan kodlara göre f3:u63 tablosunu renklendirmek istiyorum. Sizin kodunuzu nasıl uyarlarım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sayfanın resmini bu adreste bulabilirsiniz. https://www.hizliresim.com/lbw5dyc
Bu bahsettiğiniz çözümü ekran resmi üzerinden çözmek çok zor. Örnek excel dosyası paylaşırsanız hem dosya yapınız daha iyi anlaşılır hem de hazırlanacak kodlar dosya üzerinde denenip sonucu görülebilir.

Kısacası örnek dosya paylaşmanızı ve dosyanızda hangi hücrede nasıl bir değişiklik olması gerektiğini örnekle göstermenizi öneririm.

Excel Vers. ve Dili
2007
Bu bahsettiğiniz çözümü ekran resmi üzerinden çözmek çok zor. Örnek excel dosyası paylaşırsanız hem dosya yapınız daha iyi anlaşılır hem de hazırlanacak kodlar dosya üzerinde denenip sonucu görülebilir.

Kısacası örnek dosya paylaşmanızı ve dosyanızda hangi hücrede nasıl bir değişiklik olması gerektiğini örnekle göstermenizi öneririm.
Merhabalar. Foruma nasıl dosya ekleniyor bilmiyorum. Lakin dosyayı ınternete yükledim. Adresi aşağıdadır.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Anladığım kadarıyla F3:Y65 arasındaki tabloda yazan verileri AI sütununda arayıp, hangi satırdaysa karşısında (AL sütununda) olan renge boyamak istiyorsunuz. Örneğin BARAJ 31 yazanları AL3 hücresindeki renge boyamak istiyorsunuz. Eğer öyleyse aşağıdaki makroyu dener misiniz?

PHP:
Sub renklendir()
For Each hucre In [F3:Y65]
    If hucre <> "" Then
        sat = WorksheetFunction.Match(hucre, [AI3:AI14], 0)
        hucre.Interior.Color = Cells(sat, "AL").Interior.Color
    End If
Next
End Sub
Bu arada dosyanızda fark ettiğim bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Dosyanızda yazı boyutunu 48 punto yapmışsınız, sonra da sayfaya sığdırmak için görünümü küçültmüşsünüz. Bunu yerine yazı tipini küçültüp normal görünümde çalışmanız daha iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
2007
Anladığım kadarıyla F3:Y65 arasındaki tabloda yazan verileri AI sütununda arayıp, hangi satırdaysa karşısında (AL sütununda) olan renge boyamak istiyorsunuz. Örneğin BARAJ 31 yazanları AL3 hücresindeki renge boyamak istiyorsunuz. Eğer öyleyse aşağıdaki makroyu dener misiniz?

PHP:
Sub renklendir()
    If hucre <> "" Then
        hucre.Interior.Color = Cells(sat, "AL").Interior.Color
    End If
Next
End Sub
Bu arada dosyanızda fark ettiğim bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Dosyanızda yazı boyutunu 48 punto yapmışsınız, sonra da sayfaya sığdırmak için görünümü küçültmüşsünüz. Bunu yerine yazı tipini küçültüp normal görünümde çalışmanız daha iyi olur.
Kod çalışıyor teşekkür ederim. Yalnız ben bunu AL sütünunda olan renge boyamak değil de AM-AN-AO sütünündaki renk kodlarına göre boyamak istemiştim. AL sütünündaki renkleri çalışma yaparken denemek amacıyla renklendirmiştim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
O zaman şöyle deneyin:

PHP:
Sub renklendir()
    If hucre <> "" Then
        sat = WorksheetFunction.Match(hucre, [AI1:AI14], 0)
        hucre.Interior.Color = RGB(Cells(sat, "AM"), Cells(sat, "AN"), Cells(sat, "AO"))
    End If
Next
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
O zaman şöyle deneyin:

PHP:
Sub renklendir()
    If hucre <> "" Then
        hucre.Interior.Color = RGB(Cells(sat, "AM"), Cells(sat, "AN"), Cells(sat, "AO"))
    End If
Next
End Sub

Çok teşekkür ederim. Kod çok güzel çalışıyor

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu arada kodda bir hata yapmışım, AI3 değil AI1 olmalıydı, önceki mesajdaki kodları düzelttim.