row ve columndaki veriye göre eşleme yapıp toplayarak istenen hücreye getirme.

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Herkese merhabalar,

Başlıkta açıklamaya çalıştım ama olmadı geliba pek :)

Ben 15er günlük açıklanan üretim planını günlük olarak takip edilen ayrı bir excel sayfasına aktarıyorum. Tarih ve tezgah adını baz alarak. Vlookup la bu mümkün olmadı. Ekte dosyaları veriyorum yardım edebilirseniz çok memnun olurum.

Üretim planı 15 günlük olarak veriliyo ama orda tezgahlardaki iş yükleri gün gün hatta saat olarak ayrı durumda. Ben bu saatlerdeki üretimleri toplatıp günlük olarak almak istiyoru.

İyi bayramlar diliyorum bütün üyelere...

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Farklı dosyalardan çoklu kritere göre formülle bilgi aktarılabilir. Fakat iki dosyanında açık olması gerekiyor.

Aşağıdaki formülü iki dosya açıkken kullanabilirsiniz.

Kod:
=ÇOKETOPLA([excelweb1.xlsx]Sayfa1!$D$2:$D$1048576;[excelweb1.xlsx]Sayfa1!$A$2:$A$1048576;BI$3;[excelweb1.xlsx]Sayfa1!$C$2:$C$1048576;$B19)

Excel Vers. ve Dili
office 2010
İlginiz için teşekkür ederim eve geçince denicem formülü

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhabalar yeniden. Hocam formülde D-LT-05 tezgahı 15 agustos için yapmışsınız sanırım. Formülü uyguladığımda 51 ton değerini veriyo ancak excelweb1 dosyasından filtreleyip baktığımda sonucun farklı olması gerektiği gözükmekte. Bu neden kaynaklanıyo olabilir ?

İkinci bi sorumda aynı dosyayı biraz revize ettim ekte ekliyorum excelweb3 adı altında.

Formülde şunu almak istiyorum. Planlanan üretimle gerçekleşen arasında eğer negatif bi değer çıkarsa yani planın gerisinde kalırsak bunu bir sonraki günün 'işletme' planına eklemesini istiyorum: Sorun bu değer kapasiteyi geçtiği zaman başlıyor. Eğer kapasite aşılırsa 'işletme planını kapasite kadar gösterip aradaki farkı diğer günlere kaydırmak istiyorum. Kendi denediğim dosyayı ekliyorum. Sonuç tutarlı olmadı benim denediğim formülde.

Şimdiden çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Formülde küçük bir hata yapmışım. Gerekli düzeltmeyi yaptım. Tekrar deneyiniz.

Yalnız "excelweb1" isimli dosyanızda 156. ve 157. satırlardaki tarihlerde saat bilgiside olduğu için toplama dahil olmuyor. Bu durumları düzeltirseniz formül çalışacaktır.

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Teşekkür ederim Korhan bey. İş yükü baya azaldı sayenizde bu işlemdeki :)

İkinci sorumun çözümü için pratik bi formul varmıdır acaba ?

Formül karıştı bende günler ilerledikçe birbirine girdi hep.