Merhabalar...
Yukarıda ki resimde de gördüğünüz gibi 30 Nisan tarihine ait kayıtları aynı olacak şekilde sıraya sokmak için her bir kayda sabah 10 ile akşam 18 arasında rastgele saat bilgisi girmek istiyorum. Ama sırada ilk olan kaydın her zaman saat olarak daha erken olması lazım. Bazen düşündüğünüz şeyi ifade edemezsiniz ya şu an bende öyleyim nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Aslında yaptırmak istediğim şey şu: Gidecek tarihlere bakacak aynı tarihe denk gelen kayıtları tespit edecek ve sabah saat 10 dan başlayarak her bir kayda rastgele saat bilgisi girecek. Ama sonra ki kayıt önceki kayıttan daha erken bir saat bilgisine sahip olamayacak.
Bunu istememde ki amaç senelik dosyalar mevcut. Ve marka bazında ayrılmış sheet ler var. Örnek A markası A sheet te, B markası B sheet te gibi. Ben bunların hepsini tek bir sheet te toplamak istedim ve topladım da. Ama bazı ufak tefek sorunlarla karşılaştım. Ya yeniden hazırlamam gerek ya da bu tarihlere saat bilgisi de ekleyerek düzgün bir şekilde sıralatmam gerek.
Resimde de gördüğünüz gibi kayıtların sırasında farklılıklar var. Çok fazla data var. Toplam da 5000 civarı bir şey.
Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkürler....