modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda ana tablo A6:T64 (gerçek tablo 365 gün altalta veri olan ve daha geniş bi çizelge)
ve yardımcı bilgiler sarı desenli B1:T1 arasındaki manuel veriler
B1:T1 arasındaki ifadeleri V6:V24 arasına formülsüz kopyalıyorum
B5:T5 arasındaki makine isimlerini W6:W24 arasına yine formülsüz kopyalıyorum
Y6:AA24 arasında iş makinelerinin aylık-yıllık-ve satın alma fiyatları varsa yeşil desenli hücrelere verileri manuel yazıyorum ve X6:X20 arasında herbir makinenin günlük fiyatını X6:X20 de bulduruyorum çünkü istediğim formülasyon hergün için yapılmalı
isteğim ise
AC6 dan başlayıp her gün devam edecek çizelgede AD5 hücresine manuel istediğim çalışma şekli bilgisini (sorum için İkizdere (Asfalt)) yazdığım zaman bulunmasını istediğim değer ana tablodaki İkizdere (Asfalt) sınıfına ayrılmış makinelerin çalışma gün sayısını toplayıp günlük kira fiyatlarıyla çarptırmak
işi zor hale sokacak tek şey her makinenin günlük kirası farklı olması
umarım anlatabilmişimdir.
ben toplatma aşamasına kadar halledebiliyorum fakat farklı gün fiyatları olan makineleri nasıl ayrı çarptırcağımı beceremedim.
günlük fiyatı belirtilmemiş hücreleri 0 diye görsün çarpttırınca 0 çıksın
ekli tablomda ana tablo A6:T64 (gerçek tablo 365 gün altalta veri olan ve daha geniş bi çizelge)
ve yardımcı bilgiler sarı desenli B1:T1 arasındaki manuel veriler
B1:T1 arasındaki ifadeleri V6:V24 arasına formülsüz kopyalıyorum
B5:T5 arasındaki makine isimlerini W6:W24 arasına yine formülsüz kopyalıyorum
Y6:AA24 arasında iş makinelerinin aylık-yıllık-ve satın alma fiyatları varsa yeşil desenli hücrelere verileri manuel yazıyorum ve X6:X20 arasında herbir makinenin günlük fiyatını X6:X20 de bulduruyorum çünkü istediğim formülasyon hergün için yapılmalı
isteğim ise
AC6 dan başlayıp her gün devam edecek çizelgede AD5 hücresine manuel istediğim çalışma şekli bilgisini (sorum için İkizdere (Asfalt)) yazdığım zaman bulunmasını istediğim değer ana tablodaki İkizdere (Asfalt) sınıfına ayrılmış makinelerin çalışma gün sayısını toplayıp günlük kira fiyatlarıyla çarptırmak
işi zor hale sokacak tek şey her makinenin günlük kirası farklı olması
umarım anlatabilmişimdir.
ben toplatma aşamasına kadar halledebiliyorum fakat farklı gün fiyatları olan makineleri nasıl ayrı çarptırcağımı beceremedim.
günlük fiyatı belirtilmemiş hücreleri 0 diye görsün çarpttırınca 0 çıksın
Ekli dosyalar
-
46.5 KB Görüntüleme: 13