sadece görünen alanları kopyalayarak yapıştırılması

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar,
örnek olarak hazırladığım ekteki tabloda sarı ile boyadığım formülleri tüm tabloya uygulamak istiyorum. Gruplandırdığım kısımlaradaki formülü kopyalayıp yapıştırdığımda, gizli olan bölümlerdeki veriler maalesef değişiyor, bu yüzden her satırı veya sütunu tek tek yapıştırmak zorunda kalıyorum, tabi normalde bu tablo çok büyük olduğu için oldukça uzun zaman kaybetmekteyim. Birde "select visible cells" ile denemeye çalıştım ancak "that command cannot be used on multiple selections" uyarısı vermektedir ve yapıştırmamaktadır. Bu konuda başka bir kısa yol mevcutmudur,
Saygılarımla,

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
en başa bir sütun ekleyerek bu sütunda grup kodu belirleyin (01.01~ 01.02 vs gibi) sonra topla.çarpım fonksiyonunu kullanın

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Değerli arkadaşım,
Sorununuzu yanlış anlamadı isem şöyle bir çözüm önereceğim.
Araçlardan Özelleştiri tıkla. Komutlar sekmesinden soldaki Düzen'i tıkla. Sağdaki kaydırma çubuğundan aşağıya doğru kay ve 'Görünür hücreleri seç' i tıkla ve fareyi bırakmadan yukarıdaki araç çubuklarından birine sürükle ve oraya yerleştir. Şimdi 1. aşamayı hallettik.
Özelleştir'i kapat. şimdi, kopyalamak istediğin alanı seç, alan seçili iken 1 kere araç çubuklarına sürükleyip bıraktığın 'Görünür hücreleri seç' i tıkla ve sonra nereye yapıştırmak istiyorsan orayı seç ve yapıştır yap. İşlem tamam. İstediğin gibi sadece görünen hücreler yapışacaktır. iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sevgili arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim, sanırım ben yanlış sordum. Sn. Kulomer, şimdi sizin dediğiniz bütün işlemleri zaten yapmıştım ancak çalışma sayfasına bakarsanız, çalışma sayfasında gizli satırlar ve sütünlar var ben formüllerin sadece görünen kısımlara uygulanmasını diğer gizli kısımlarda uygulanmaması istiyorum, çünkü diğer hücrelerde adet verileri var, ben ise göreceğiniz formül ile her bir ürün grubu bazında tonaj bilgilerini görmek istiyorum, sizin dediğiniz gibi yapınca yani 'Görünür hücreleri seç' ile yaptığımda yukarıda belirttiğim komutu veriyor "that command cannot be used on multiple selections" ve formülü görünen hücrelere uygulamıyor, başka bir metod varmıdır?
Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
:(

sanırım bu işin kısa yolu yok, ilginiz için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar,