Sadece Kırmızı Hücreleri Raporlama yada Farklı bir sayfaya Taşıma İşlem Yardımı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2022
İYİ ÇALIŞMALAR;
İRSALİYE İLE DİĞER İŞLEMLER ARASINDA TUTAR FARKI VAR İSE KIRMIZIYA ALINACAK KOŞULLU BİÇİMLENDİRME YAPTIM.
SONRASINDA İSE O SADECE KIRMIZI SUTUNLARI YAZDIRACAK RAPOR YADA YENİ SAYFAYA SADECE KIRMIZI SUTUNLARI ALACAK FORMULU NASIL YAPABİLİRİM.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyanızda sadece tek satır veri var, diğer satırlarla arasında nasıl bir fark var belli değil. Ayrıca Kaç sütundan oluştuğu, hangi sütunların kopyalanacağı ya da yazdırılacağı da belli değil. "Koşullu biçimlendirme" yaptım demişsiniz ama dosyada koşullu biçimlendirme de yok. Dosyanızı daha anlaşılır hale getirip gerçek dosyanızla daha benzer bir şekilde paylaşırsanız iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
16-03-2022
Hocam burada örnek olarak oluşturduğum dosyada koşullu biçimlendirme yapmadım.İşlem Hücreleri arasında bir fark olduğunda koşullu biçimlendirme ile kendini kırmızaya al işlemini sorunsuz bir şekilde yaptım.Koşullu biçimlendirmede sadece kırmızıya alınmış satırları raporlamak istiyorum.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ekran görüntüsü üzerinden işlem yapmam mümkün değil maalesef.

İsterseniz Dosyanıza bir sütun daha ekleyin. O sütunda Farklı olması gereken hücreleri formülle belirtin. Sonra bu sütunda süzme işlemi yapın. Fazlası için lütfen içinde gerçek veri olmayan asıl dosya yapınızla uyumlu küçük bir örnek dosya paylaşın.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki makroyu bir modüle kopyalayıp deneyiniz. Makro dosyaya bir sayfa ekleyip farklı olan satırları bu sayfaya aktarıp biçimlendirir:

PHP:
Sub farklar()
Set s1 = Sheets("YAZDIR")
son = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
Sheets.Add
s1.Rows("1:1").Copy ActiveSheet.[A1]

Set con = VBA.CreateObject("adodb.Connection")

con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=no"""

sorgu = "select F1,F2,F3,F4,F5,F6,F7,F8,F9,F10,F11,F12,F13,F14,F15 " & _
  "from[YAZDIR$A2:O" & son & "] where F8<>F15 or F8<>F12 or F8<>F4 "

Set rs = con.Execute(sorgu)
[A2].CopyFromRecordset rs

liste = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
s1.Rows("2:2").Copy: ActiveSheet.Rows("2:" & liste).PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats, Operation:=xlNone, _
    SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
ActiveSheet.Columns("A:O").EntireColumn.AutoFit

MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation

End Sub
Bu makro verimli olmazsa dosyanızda aynı olan sütun başlıklarının adını değiştirin, başlıklar benzersiz olsun, başka bir yöntem deneyelim.

Excel Vers. ve Dili
16-03-2022
Hocam oldu,ilgi alakanız için çok teşekkür ederim .Burada yeniden sayfa açılmasa direk yazdır veya kaydet bölümüne gitme şansı olabilir mi

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ben kodları doğrudan kullanabilmeniz için yeni sayfa yöntemini seçtim. İsterseniz mevcut bir sayfaya da aktarılabilir veya Eklenen sayfa yazdırılıp silinebilir ya da farklı bir çözüm de olabilir. Siz örnek dosyanızı nasıl olmasını istediğinize göre düzenlerseniz değerlendirmeye çalışırız.

Benim yapabileceklerim sınırlı olsa da excelin yapabilecekleri pek sınır tanımaz.

Excel Vers. ve Dili
16-03-2022
Tamam Hocam bir kaç düzeltme işleminden sonra size tekrar geri bildirim yapacağım tekrar tşk ederim ilgi ve iyi niyetiniz için.