• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta bağlı kelime içinde rakam ayırma

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorum olacaktı. Şimdi den yardımlarınız için çok teşekkürler.
Sorum şu; aşağıdaki örnekte şarta bağlı kelime içindeki sayıyı başka bir hücreye almak istiyorum.
A B C D
Kodu Malzeme Açıklaması Miktar Tutar
001 Bluetooth Kulaklık 12'li Paket 5 Birim $ 250
Yukarıdaki örnekteki B sütununda yazan Paket'e (bu paket-pieces-kutus da olabilir aynı anda 3 de olabilir) göre 12 sayısını mesela E sütununa, Miktar da yazan 5 birim deki 5 sayısını F sütununa yazmasını, Tutar kısmındaki dolar işaretinin kalkıp sadece 250 sayısının G sütununa yazmasını istiyorum. Bu vba da olabilir. Teşekkürler. İyi çalışmalar,

Merhaba,

Verilerinizin 2. Satırdan başladığını varsayarsak;

F2;
C++:
=YERİNEKOY(C2;" Birim";"")*1

G2;
C++:
=YERİNEKOY(D2;"$ ";"")*1

Diğer örneklemenizde 3 de aynı anda olabilir dediğiniz için böyle durumlarda sonucu nasıl görmek istediğinizi açıklamanız gerekiyor.

Bunun için küçük bir örnek dosya paylaşarak farklı durumlar için örnekler verirseniz ona göre çözüm önerileri gelecektir.

Merhaba,

Verilerinizin 2. Satırdan başladığını varsayarsak;

F2;
C++:
=YERİNEKOY(C2;" Birim";"")*1

G2;
C++:
=YERİNEKOY(D2;"$ ";"")*1

Diğer örneklemenizde 3 de aynı anda olabilir dediğiniz için böyle durumlarda sonucu nasıl görmek istediğinizi açıklamanız gerekiyor.

Bunun için küçük bir örnek dosya paylaşarak farklı durumlar için örnekler verirseniz ona göre çözüm önerileri gelecek
Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Siteye üyeliğim olmadığı için dosya yükleyemiyorum. verdiğiniz örnekler olmadı. Hücredeki 5 Birim sayısal bir karakter olmadığı için ve $ 5200 bu da sayısal bir karakter olmadığı için değer atıyor

Geri