Şartlı veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Şöyle bir sorum var:

A1 ve B1 hücreleri var.

Eğer A1 hücresi boş ise B1 de boş olacak,

Eğer A1 hücresi dolu ise B1 hücresi veri doğrulama listesiyle oluşturumuş x ve y değerlerinden birini seçmemizi sağlayacak şekilde sınırlı veri girişine açık olacak.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eki inceleyin.

.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Teşekkür ederim. istediğim buydu. ama formül olarak ne yazacağız ve nasıl ayarlama yapacağız bunu elde etmek için?
Ekle / Ad / Tanımlamadaki tanımlanan aralığı ve B1 hücresindeki Veri / Doğrulamayı inceleyin.

.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Ekle / Ad / Tanımlamadaki tanımlanan aralığı ve B1 hücresindeki Veri / Doğrulamayı inceleyin.

.
söylediklerini inceledim ve uyguladım ancak ;

"kaynak listesi sınırlı bir liste olmalı, ya da tek bir satır ya da sütuna yapılan bir başvuru olmalı"

diyor sürekli

2007 versyonunu kullanıyorum

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ekteki dosyaya göre açıklayım.

B1 de doğrulamadaki formül;

=EĞER(A1="";"";Liste)

A1 hücresi boş değil dolu iken bu işlemi uygulayın ve tamam butonuna basın.

.

Excel Vers. ve Dili
2007
şartlı veri doğrulama

benim şu sorum olacak, eğer a1'e de veri doğrulama yaparsak ve a1 deki verlere göre b1'e farklı listeler girebiliyor muyuz. Örneğin a1'e belediye seçtirip, b1'de ise o belediyeye ait mahalleler seçilecek...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar merhaba. hocam sizlerede kolay gelsin.
Bu gece veri doğrulama üzerine bir çok denemeler yaptım ama veri doğrulamada ki sorunumu çözemedim.

F2 hücresi Euro'nun kur değeri, G9:G28 hücrelerine veri doğrulama uygulamak istiyorum. Eğer F2 hücresinde Euro'nun kur değeri yazılı değilse G9:G28 hücrelerine giriş kabul etmesin. Dövizin bugünkü değeri F2 hücresinde yazılıysa G9:G28 hücreleri veri girişini kabul etsin.

Aynı metod dolar içinde geçerli, yani;
F3 hücresi Euro'nun kur değeri, H9:H28 hücrelerine veri doğrulama uygulamak istiyorum. Eğer F3 hücresinde Euro'nun kur değeri yazılı değilse H9:H28 hücrelerine giriş kabul etmesin. Dövizin bugünkü değeri F3 hücresinde yazılıysa H9:H28 hücreleri veri girişini kabul etsin.

Bana bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2013