Satır eklemek

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Ekte gönderdiğim dosyada özet tabloyu güncellediğimiz zaman bordro sayfasının sonuna bir satır ekleyerek özet tablonun sonundaki veriyi aktarmasını istiyorum. Banada yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı günler dilerim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Hocam girdim dediğiniz yere ama bir türlü beceremedim. Acaba siz göndermiş olduğum örnekte bu uygulayabilirseniz sevinirim. Bu sayedede anlamış olacağım. Size zahmet yardımcı olursanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Arkadaşlar sorumuna yardımcı olacak kimse yokmu. Hayırlı günler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım incelermisiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Hocam ilginize teşekkür ederim. Yalnız benim problemim bordro sayfasındaki tablonun sonuna satır eklemesi idi. Özet tabloya değil.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Kusura bakmayın sorunuzu tam okumadan cevap vermişim üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Kayıt sayfanıza eklemeler yapıp diğer sayfaları açtığınızda otomatik olarak listeleriniz yenilenecektir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Hocam çok teşekkür ederim elinize sağlık. Çok güzel olmuş ufak bi sorum daha var. Bordro sayfasının sonudaki düzenleyen ve tasdik edeni manuel olarak elle değiştirmem icap ediyor. Çünkü düzenleyen ve tasdik edenin adını ve soyadı yazmam gerekiyor. Bazen bu kişiler değişmesi gerekiyor. Acaba kod sayfasına girmeden direk çalışma sayfasından değiştirmem mümkünmü. Hayırlı günler dilerim. Kolay gelsin

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Göndermiş olduğum dosyada belirtmiş olduğunuz "Düzenleyen" ve "Tasdik Eden" bölümlerinin altına elle istediğiniz isimleri yazabilirsiniz bunda bir kısıtlama yokki. Acaba benmi ne demek istediğiniz anlamadım?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Tablo sonuna bir satır eklediği zaman isimleri siliyor sadece Düzenleyen ve Tasdik eden kalıyor.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Güncellenen dosyayı indirdinizmi.
Dosyada sorun yok , Sizin açıklamanızdaki gibi işlem görüyor.İsimleri silmiyor
KAyıt sayfasına girilen bilgileri özet tablo sayfasını güncellediğinizde Bordro sayfasında verilerin altına ilave ediyor.

Acaba yanlış bir işlem mi yapıyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Hocam dosyada sorun yok evet Allah razı olsun güzel çalışıyor. Fakat bordro sayfasının sonundaki Düzenleyen ve Tasdik eden hücrelerinin altına Düzenleyenin adını soyadını yazıyorum özet tabloya veri girişi yaptığı zaman bordronun sonuna ekliyor fakat Düzenleyeninin adını soyadını siliyor sadece Düzenleyen kalıyor. Ben onu söylemiştim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. serdarca,

Daha önce eklediğim dosyayı güncelledim tekrar kontrol edermisiniz. Kayıt isimli sayfanızda yeşil renkli alanlar var bu alanlara gerekli bilgileri girdikten sonra Bordro sayfasını açtığınız anda otomatik olarak listeniz yenilenecektir. Siz belirttiğiniz hücrelere elle müdahale edebilirsiniz. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Vergi Kesilecekmi sorusuna E dediğimiz zaman bordro ekranında gelir vergisini ve damga vergisini kesecek. H dediğimiz zaman ise gelir vergisi kesilmeyecek sadece damga kesildikten sonra net ödenen kısmına tahakkuk edenden damga düşülüp kalan tutarın yarısını yazmasını istiyorum. Kalan yarısınıda fona aktarılan kısmına yazması gerekiyor. Bunlar kod kısmında nasıl yapabiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim. Dosyayı ekte gönderiyorum. Hayırlı günler dilerim.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekte dosyanızda gerekli düzenlemeyi yaptım inceleyip hatalı olan kısmı varsa bildirirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Hocam teşekkür ederim Allah razı olsun çok güzel çalışıyo. Bi sorum daha var acaba bordro sayfasında rakamların sonunda para simgesini ekliyor acaba onu nasıl kaldırabiliriz. Hücre biçimlendirden yapıyorum fakat sayfa yenilenince tekrar eski halini alıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekte dosyanızı tekrar istediğiniz formata göre düzenledim incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Allah sizlerden razı olur inşallah. İşimi çok kolaylaştırdınız sayenizde. Hocam birkaç tane daha sorum olacak. Bordro sayfasının üstüne bir satır ekliyorum kodlarda düzenlemeleri yapıyorum fakat özet tablonun en başındaki kaydı almıyor. Satırların sonuna toplam almak istiyorum. Son olarak hocam acaba yazı karakterlerini nasıl değiştiriyoruz. Hayırlı günler dilerim. Allah işinizde gücünüzde başarılar versin.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bordro sayfasında iken ALT+F11 tuşlarına basarak kod ksımını açın. F8 tuşuna basarak adım adım kodu çalıştırın. Bu şekilde eklediğiniz satırın nereleri etkilediğini kolayca takip edip düzeltmelerinizi yapabilirsiniz. Eğer yapamazsanız bildirirsiniz.

Mesela kodda aşağıdaki bölümü 1 satır eklediğiniz için;

Kod:
[A3:I65536].Clear
Aşağıdaki gibi değiştireceksiniz.

Kod:
[A4:I65536].Clear

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Hocam kodu değiştirmiştim olmamıştı. Bir satır eklediğim zaman başlığı silip özet tablonun 3.satırındaki verileri başlığın yerine yazdırıyor ve çizim yapmıyor.