Satır Numarasındaki Veriyi Bulmak

Excel Vers. ve Dili
2003
Slm
Benim Size Sormak İstedim Ekte Gönderdiğim Dosyada Açıklama Yaptım benim sorum sayfa1 den =işareti ile bir rakam getiriyorum sayfa2 ye ancak bu getirdiğim rakamın başında kumaş ismivar onuda sayfa2 ye getirmek istiyorum ancak bunu getirmek için sayfa2 ye getirdiğim ilk formülden yararlanarak yapmak istiyorum doğru sonuca ulaşabilmek için

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Bunu bir deneyin...

Kod:
=INDIRECT("TABLO!C" & ROW(TABLO!Q4)) & " - " & TEXT(TABLO!Q4;"0,00 $")

Excel Vers. ve Dili
2003
haluk bey bana biraz daha yardımcı olabilseniz bu formülü denedim ama beceremedim gönderdiğim dosyada yapabilirseniz sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2003
ne yaptıysam olmadı bir türlü beceremedim sadece sayfa2 ye =sayfa1b diyip fiyat getiriyorum ondan sonra sayfa2 de ki formülden yararlanarak yani (=sayfa1b bu formulden) nin karşısına öyle formül yazacamki sayfa1 den getirdiğim b1 hücresinin yanındaki c1 hücresini bana getirecek

Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
haluk hocamın formulunun türkçesi

Kod:
=DOLAYLI("TABLO!C" & SATIR(TABLO!Q4)) & " - " & METNEÇEVİR(TABLO!Q4;"0,00 $")

Excel Vers. ve Dili
2003
abdi kardeş tşk ederim çok saol bunu dediğin gibi yaptım saol ama benim dediğim bu değildi bu tablo daki veriyi ve tutarını getiriyor benim istediğim şey tablodan sayfa2 ye getirdiğim formülle yani =tablo!a108 formülünden yararlananrak tabloa108 satırını getirmek istiyorum bu şekilde yaparsam tablo dan belli kalemleri seçemiyorum sonuç olarak bu formül aynı şeyi ifade ediyor tablo daki verilerimle ben sayfa2 ye getirmiş 1000 kalemden 15 kalemin fiyatları ve isimleri doğru mu değilmi kontrol etmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2003
Başka bir yöntem buldum bundada şöyle bir sorun oluyor

mesela tablo ya yeni bir satır acıyorum sayfa 2 ye gelip =eğer(tablo!a1="+";b1;"") bu şekilde direk istediğim kumaşı sayfa2 ye getiriyorum fiyat içinde tabi aynı şekilde yapıyorum ama buradada 400 satıra artı koyduğumda sayfa2 de de 400 satıra kumaşı getiriyor alt alta getirtiremiyorum lütfen bi yardımcı olsanız benim için çok önemli çok uğraşıyorum 100 kaleme fiyat vermek için saatlerimi alıyor