Satır/Sütun Ekleyince Makro Kodlarının Bozulması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Ingilizce
Arkadaşlar merhaba;

Dosyaya yeni satır ya da sütun eklediğimde makro kodlarında yer alan hücreler de kaymış oluyor. Satır/sütun eklendiğinde hücre içindeki formülün kendisini güncellemesi gibi makrodaki kodların da kendisini güncellemesi mümkün mü?

Saygılar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kullanmış olduğunuz kodları aktarırsanız esnekleştirmeye çalışırız. Normal şartlarda kodların kendini revize etmesi zor bir durumdur. Ama alternatif çözümler üretilebilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Ingilizce
Hocam aslında son derece basit bi makro çalıştırıyorum. Bütün hücrelerde formül olmasın ve dosya biraz rahatlasın diye sütunun ilk hücresinde yer alan formülü aşağıdaki satırlara kopyaladıktan sonra değerleri yapıştır ile formülleri ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Dosya 30 mb olduğu için belki bu şekilde biraz küçülür diye düşünmüştüm, hoş küçülmedi ama olsun daha kullanışlı oldu:)

VBA'daki kodların küçük bir örneğini aşağıya koydum. Aynı işlemi tam 40 sütuna yaptırdığım için hücre isimleri hariç bütün kodlar aynı.

Fakat kodlarda yer alan sütunlar ardışık değil, yani aralarda formül olmayanlar var dolayısıyla araya biyere sütun ekleyince bütün sütunlar kaymış oluyor ve kodları tek tek düzeltmem gerekiyor.

İlginiz için teşekkürler...

Sub Degerleri_Yapistir()

Range("BM13").Select
Selection.Copy
Range("BM14:BM454").Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False

Range("CN11").Select

End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Kodu çalıştırdığınızda size değere çevirmek istediğiniz sütunu soracak ve sizin seçiminize göre işleme devam edecektir.

Kod:
Sub FORMÜLLERİ_DEĞERE_ÇEVİR()
    On Error GoTo Son
    Set SÜTUN = Application.InputBox("Lütfen sütun seçiniz !", "SÜTUN SEÇİMİ", "A:A", Type:=8)
    If SÜTUN Is Nothing Then Exit Sub
    SÜTUN.Copy
    SÜTUN.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Son: End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Ingilizce
Korhan hocam çok teşekkürler,
Emek verip kod yazmışsınız, benim için son derece faydalı oldu.
Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar...

dgdizayn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2019 EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-05-2028
Merhaba,

Konu biraz hortladı gibi lakin yazıların hiç biri okunmuyor. Bunun çözümü var mı acaba.