Satır ve Sütün Başlıkları ile formülsel işlem yapılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Makro ve Çoklu Eğer formülleri kullanmadan Satır veya sütün başlığı Sayı ve harflerle matematiksel işlem uygulamak istiyorum
Örneğin:A1,B1,C1 ve D1 hücrelerinde rakamlar olsun.E1 hücresinde bir toplam almak istiyorum.Öyle bir topla formülü yazmalıyım ki herhangi diğer bir hücreye yazdığım sayı kadar A kolonundan sağa doğru gitsin ve toplasın.
Yani kısaca X bir değişken olduğunu kabul edersek E1 hücresine "=TOPLA(A1:A(1+X))" gibi bir formül nasıl yazılır?(1.satırda A1 hücresinden X sayı kadar sağa doğru hücreleri topla)
lütfen yardım edin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Teşekkürler..

Kesinlikle görür...Çok teşeşkkür ederim..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
güle güle kullanın.
çözüm basit ama soruyu çok beğendim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Erken sevinmişim..

Merhaba,Çözümünüz benim için tam isabet demiştim ama dosyamda uygulamayı denediğimde tam olarak çözüm olmadığını gördüm.Formülün benim için yeni bir bilgi olduğunu ve başka çalışmalarımda çok daha yararlı olacağına inanıyorum.
Bu çalışmamda matris bir tablo var.Sütünlar aylar satırlar ise hesaplar.Sizin önderdiğiniz formülü her hesabın karşısına ay sütünlarının sağındaki bir boş sütüna yazıp aşağıya doğru kopyaladığımda toplama üstteki satırları da dahil ediyor. Özetle matris toplam almasını engelleyemiyorum.
Ayrıca başka çalışmalarımda da doğrudan süün başlıklarını matemetiksel işlemlere tabii tutmamı gerektiren işlerim oluyor.Bunları eğer formülleri ile birdolu sütünlarla çözüp bu sütünları gizliyorum.Bu da hem dosyaları gereğinden fazla büyütüyor hemde zaman alıyor.
Bana sanıyorum en yararlı olacak şey:sütün başlıklarını işlevsel hale getirmenin yolunu bulmam..
tekrar teşekkür ediyorum.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sorununuzun ne olduğunu anladım ama sorunuz için biz bir örnek hazırlamak durumunda kalmayalım, bu şekilde yanıt almanız oldukça zor.
örnek ekleyiniz.

topla.çarpım fonsiyonu sizin işinizi görebilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu arada uğraşırken sizin formülde küçük bir değişiklikle sanıyorum bir çözüm buldum.
=TOPLA(A1;DOLAYLI(ADRES(SATIR();X(Değişken);4) bu oldu....

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Çözümü Paylaşmak istedim..

Bulduğumuz çözümü diğer arkadaşların da yararlanabilmesi amacıyla bir örnek dosyada gösteriyorum..
yardımınız için tekrar teşekkür ediyorum..

Ekli dosyalar