satır ve sütun yükseklikleri

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhabalar,

Foruma yeni katıldım. Benim öteden beri merak ettiğim bir sorum olacak. Excelde tablo yaparken satır ve sütun yükseklikleri standart değerler olarak giriliyor. Bu değerlerin milimetrik ölçüm karşılıklarını nasıl görürüz. Örneğin bir etiket yapacağım ve bunu 2 mm. aralıklarla çoklayacağım. Copy paste yöntemi ile yapıyorum ama iki modül arasındaki mesafeyi nasıl olçeceğim. Her seferinde print edip cetvellemi ölçmeliyim. Sonuçta sütun ve satır yüksekliklerini mm. cinsinden nasıl verebilirim?

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Aşağıdaki ekli dosyayı inceleyiniz.

Butonlara basarak satır ve sütünları cm olarak ayarlayabilirsiniz.

Etiket için word'ü kullanmanızı tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

Foruma yeni katıldım. Benim öteden beri merak ettiğim bir sorum olacak. Excelde tablo yaparken satır ve sütun yükseklikleri standart değerler olarak giriliyor. Bu değerlerin milimetrik ölçüm karşılıklarını nasıl görürüz. Örneğin bir etiket yapacağım ve bunu 2 mm. aralıklarla çoklayacağım. Copy paste yöntemi ile yapıyorum ama iki modül arasındaki mesafeyi nasıl olçeceğim. Her seferinde print edip cetvellemi ölçmeliyim. Sonuçta sütun ve satır yüksekliklerini mm. cinsinden nasıl verebilirim?
Aramıza hoş geldiniz.Şimdi:print edip cetvellemi ölçeyim diyorsunuz?
Evet kendi kendini geliştirmek daha iyi nitekim hazır cevap almak.Şimdi orada cetvelle ölçmüş olduğun rakamları al çarp-böl kendin neticeyi bul.Sadece bir ip ucu vereyim:genişlik 72 pikseldir yükseklik 17 piksel şimdi bu rakamları kağıt üstüne ölç ve eksi artıyı ekle.Kendiniz neticeyi bulduğunuz zaman daha da zevk alacaksınız. İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Çıktıyı cetvelle ölçmek gibi bir niyetim yok. Ancak hazır etiketleri aldığımızda bu etiketler için şablon hazırlarken çok zorlanıyorum. Mesela 40x12 mm. büyüklüğünde 5 adet etiket yan yana bu durumda aralardaki boşlukları mm cinsinden ayarlamak lazım aksi halde yazı etiketi ortalayamıyor. Gayet tabi yöntem olarak aradaki boşluk kadar bir dikdörtgen çizip bununla ayar yapılabilir ama ben her seferinde bununla uğraşmak yerine direk sütun ve satırları mm. cinsinden ayarlamak istiyorum.Örneğin Open Office buna izin veriyor. Open office'nin becerebildiği bir menüyü excell'inde yapabileceğini düşünmüştüm