Satır ve Sutunu aynı anda sorgulamak.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08/04/2020
Sayın forum üstadları, ekte göndermiş olduğum dosyada veri sayfasında her gün farklı bir datadan otomatik olarak alınan veriler var. 2 sayfada ise sabit bir tablom var. Yapmak istediğim;
Sabit tablomda aynı tarih ve aynı il ' e denk gelen veriyi otomatik olarak sabit tabloma getirmek. Yani aynı anda o ile karşılık gelen tarihteki veriyi ilgili hücreye yazmasını sağlamak. Örnek olarak sabit tablomda olup da veri tablomda olmayan bir ili denk gelen tarihteki hücreye sıfır yazmalı.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(veri!$B$3:$F$12
 ;KAÇINCI($A2;veri!$A$3:$A$12;0);KAÇINCI(B$1;veri!$B$2:$F$2;0));"")
.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
08/04/2020
Üstad, yardımınız için sonsuz teşekkürler. Bir sorun bu kadar mı kolay halledilir. Sizden çok ufak bir ricam olabilir mi acaba ? Kullanmış olduğunuz formülü ( eğerhata,indis,kaçıncı) bana anlatma imkanınız var mı ?
Saygılarımla,

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eğerhata ... Yazdığınız formül hata değeri üretmezse yazdığınız formülün değerini verir ( yani indis formülünün sonucunu), hata üretirse ise formülün sonunda kullandığım çift tırnak sayesinden hatalı değerleri hücrede boş bırakır.

İndis ... tablo dizisinde satır ve sütun kesişimler ini yada sadece satır yada sütuna göre işlem yaptırabilirsiniz.

Örnek;

=indis(a1:b5;3;2) formülü, a1:b5 aralığındaki 3.satır ve 2.sütundaki değeri yani b3 hücresindeki değeri verir.

Kaçıncı ... aranan değerin ilgili aralıkta kaçıncı sırada olduğu bulunur.
-------------------------------------------------------------------------------

İşte biz burada kaçıncılar ile aranan değerlerin tarih ve illerinin kaçıncı sütunda ve satırda olduğunu bularak indis ile değeri getirdik. Formül hata üretirse de yani aranan değerleri bulamazsa Eğerhata ile hücreyi boş bıraktık.

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
08/04/2020
Gerçekten sonsuz teşekkür ederim.

Şirket çalışanlarını ve kendimde İzmir ' de ileri exel kursuna göndermeyi düşünüyoruz. Bu konuda yardımcı olabileceğiniz bir durum var mı ? Ayrıca bu komutları örneklerle anlatan bir kaynak önerebilme şansınız var mı ?
Saygılarımla,

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

İleri den kastınız ne kadar bilmiyorum fakat, forum kurucusu Hüseyin Bey'in İzmir de verdiği kurs var, incelemenizi tavsiye ederim.

http://kurumsal.excel.web.tr/index.php?id=18

.

taşıma puantaj programı

Arkadaşlar,ekteki örneği inceleyerek istenenleri formülleyebilir misiniz? Zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

ellerinize sağlık

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Sayın turist,öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim,çok süper olmuş,ancak küçük bi sorun var,şuanda kullandığım xp 2003 ilk açtığımda dosyayı öğrenci isimlerini listelenmiş olarak puantajda görüyorum ancak köyün adını değiştirdiğimde #AD? Hatasını veriyor ve yine aynı köyü seçsem de düzelmiyor, Hatanın kaynağı nedir acaba? Şimdiden Teşekkür ederim..Kolay Gelsin!

Eklemeyi unutmuşum,Puantaj Sayfasındaki "Öğrenci Sayısı" O köyden gelen öğrencileri sayması gerekiyor, O Formülü değiştirebilir miyiz? Teşekkürler

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Eklemeyi unutmuşum,Puantaj Sayfasındaki "Öğrenci Sayısı" O köyden gelen öğrencileri sayması gerekiyor, O Formülü değiştirebilir miyiz? Teşekkürler
Dosyanız revize edilmiş eklidir.
Daha önce kullanılan yardımcı sütun kaldırılmıştır.
Formüller değiştirilmiştir.Formüllerde ALAN ADI kullanılmıştır.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Emeğinize teşekkür ederim

Sayın Turist,Sorunu çözmüşsünüz teşekkür ederim,Zamanınızı alacağım ama küçük bir sorun var acaba ben mi beceremedim? Öğrenci Listesine yeni bir öğrenci eklediğimde puantajda görünmüyor.Bir de Formüllerde "Bilgiler" sayfasından nasıl veri aldığını anlayamadım, Acaba Sürücü veya Köy eklemem gerektiğinde nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Teşekkürler emeğiniz için

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın Turist,Sorunu çözmüşsünüz teşekkür ederim,Zamanınızı alacağım ama küçük bir sorun var acaba ben mi beceremedim? Öğrenci Listesine yeni bir öğrenci eklediğimde puantajda görünmüyor.Bir de Formüllerde "Bilgiler" sayfasından nasıl veri aldığını anlayamadım, Acaba Sürücü veya Köy eklemem gerektiğinde nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Teşekkürler emeğiniz için
Alan adı tanımlamalarındaki satırların genişliği 1000 satır olarak tanımlanmıştır.
1000 kişiye kadar ilave yaptığınızda puantajdaki formüller sorunsuz çalışır.
Yeni hali dosya olarak eklenmiştir. İnceleyiniz.

Sürücü ve köy eklemek isterseniz.Bilgiler sayfasındaki Mavi renkli TABLO'ya ekleme yapabilirsiniz.Bu tabloya ekleme yaptığınızda otomatik olarak tablo boyutu genişler.

Formüllerin yapısına bakarsanız, izlediği mantığı görebilirsiniz.
Alan adlarına göre seçilen alanlardan İNDİS , BÜYÜK ve KAÇINCI fonksiyonları ile AD SOYAD birleştirilerek alınmıştır.
Aynı şekilde de SINIF bilgileri alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TR, Office 2010
30.04.2019
Son düzenleme: