Soru Satış Data sayfasında reçeteli ürünlerde sadece bir veriyi başka sayfaya aktarma.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhaba Üstadlarım,

Ek'te göndermiş olduğum dosyamda ; satış data sayfası mevcuttur.

Bu sayfada bütün satışların verileri mevcut ancak kırmızı dolgu ile başlayıp sarı dolgu ile biten reçeteli ürünlerde mevcut olduğu için özet tablo aldığım için satış toplamlarında ve satış tutarlarında haliyle yanlış toplamlar alıyorum.

Satış Datada ki verilerimi Satış data2 sayfasına aktarmak istiyorum sarı dolgulu reçeteli ürünlerin devam olmadan.

Şöyle ki ; göndermiş olduğum tablodan örnek verecek olursam göndermiş olduğum ekran görüntüsünde 22.04.2025 tarihinde yemek bedeli personel, 23.04.2025 de yine whisky jack daniels cola satılmış ve bunların sadece kırmızı ile dolgu olan ilk satışını listelemek istiyorum. (ekran görüntüsü 1 )

1.png - 183 KB

Örnek aktarmak istediğim verileri satış data 2 sayfasında ki gibi olması gerekiyor. (ekran görüntüsü 2) reçeteli ürünlerin bir kere gelmesi gerekiyor.

2.png - 94 KB

Her adisyon için bir satış kodu üretiyorum ya A sütununda ki satış koduna göre yada adisyon numaralarına göre mi yapacağız onu bilemedim.

Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.

Satış Data.xlsx - 87 KB

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Siz aktarma dediğiniz işlemi nasıl yapıyorsunuz. Excel dosyasında makro kullanmakta mısınız?? Aktarma tabiri daha çok makro kullanılan dosyalarda kullanılmakta.

Dosyanızda Ana grup, alt grup şeklinde kırılımlar var. Ancak bunlar koda dönüştürülmemiş metinsel kırılımlar sanırım. Kırılımları koda dönüştürmüş olsanız işiniz raporlama konusunda çok kolaylaşırdı.

Örneğin benim bir Ramada Otel de uyguladığım kırılımın ufak bir kesiti. 4 kırılım.

ENV KOD

ENV TANIM

1​

YİYECEKLER

110​

ET VE ET ÜRÜNLERİ

11001​

DANA ETLERİ

110010001​

DANA ANTRİKOT MARİNASYONLU DİLİMLİ

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Siz aktarma dediğiniz işlemi nasıl yapıyorsunuz. Excel dosyasında makro kullanmakta mısınız?? Aktarma tabiri daha çok makro kullanılan dosyalarda kullanılmakta.

Dosyanızda Ana grup, alt grup şeklinde kırılımlar var. Ancak bunlar koda dönüştürülmemiş metinsel kırılımlar sanırım. Kırılımları koda dönüştürmüş olsanız işiniz raporlama konusunda çok kolaylaşırdı.

Örneğin benim bir Ramada Otel de uyguladığım kırılımın ufak bir kesiti. 4 kırılım.

ENV KOD

ENV TANIM

1​

YİYECEKLER

110​

ET VE ET ÜRÜNLERİ

11001​

DANA ETLERİ

110010001​

DANA ANTRİKOT MARİNASYONLU DİLİMLİ

Merhaba Sayın @walabi ,

Teşekkürler benim orginal dosyam makrolu normalde çok fazla veri olduğu için ben sadece örnek olarak gönderdim.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
O halde , sadece kırmızı satırları diğer sayfaya aktarmak istiyorsanız şuna benzer birşey olabilir. Dolgu rengi kırmızı ise diğer sayfaya aktar demeye çalışabilirsiniz sanırım. Fikir verebilir.

Kod:
For i = 2 To 10000
If Sheets("Satış Data").Range("A" & i).Interior.Color = vbRed Then
 ' veri aktarılacak sayfa hücresi  = aktarılan sayfa hücresi
End If
Next

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013