satış listesi oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba arkadaşlar aranıza daha yeni katıldım birkaç günden beri yazdıklarınızı okumaya çılşıyorumda çok yardımcı olduğunuzu gördüm Allah elinize aklınıza .bileğinize sağlık versin.benim bir ricam olacak,satış listesi oluşturmaya çalışıyorum banda yardımcı olusanız sevinirim.ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
merhaba ve hoşgeldin
sorunuzdaki üye no yada üye adı ile arama arasında tercih yaparsanız istediğiniz veriyi görüntüleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
bir esik var

eline sağlık çok güzel olumuş.birde üye isminle üye nosu aynı değişirse daha güzel olacak. bu formülleri aşağıdaki hücrelere kopyalayabilirmiyim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
syn atmaca59
tabloda fiyat listesi sayfanızı veri tabanı olarak düşünürsek buraya gireceğiniz verilere göre satış sayfanızdaki (üye adı ve ürün adı ile) seçiminize göre gerekli bilgiler gelecektir.
eğer verilerinizi isim yerine üye nosu ile taramak isterseniz gerekli değişiklik yapılabilir.
formülleri aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
sağol

ilginize teşekür ederim bir süre böyle kullanalım bakalım ne gösterecek.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın Muygun hocam,
yukarıdaki çalışmanızı yaptığım şablonlarda kullanmak istiyorum. Ama ne yazıkki sizin örnekteki bibi hücre içine tıklayınca açılan listeyi bir türlü beceremedim. Normal combo liste kullanıyorum. Bunu nasıl oluşturduğunuzu kısaca yazarmısınız.Çok acemiyim.
Şimdiden teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
syn. hiorhan;
excel de veri/doğrulama ile çeşitli alternatifler oluşturabilirsiniz
örn. bir hücreye veri girişini sayısal yada alfasayısal kısıtlayabilir bununla ilgili kullanıcıya mesaj gösterebilirsiniz.
yukardaki örnek tabloda;
excelde veri/doğrulama/liste seçeneğinde adres belirtirken belirtilen adresin aynı sayfada olması gerekir. bunu aşmak için fiyat listesi sayfasında listesini çıkarmak istediğim alanı seçerek o alanı (ürün_adı) isimlendirdim
ve veri/doğrulama/liste kısmında kaynak yerine =ürün_adı olarak tanımlama yaptım.
artık ürün_adı diye tanımlanan hücre yada hücreleri çalışma kitabının tüm sayfalarında kullanabilirsiniz.
iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
sayın muygun hocam;
öncelikle cevabınız için ve sonra uğraşınız için teşekkür ederim.
artık bunu çalışmalarımda uygulayabilirim.elinize sağlık.
tekrar teşekkürler,iyi çalışmalar,iyi bayramlar.