Satış toplamlarını aylara göre listeleme

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01/02/2022
Arkadaşlar
Öncelikle buradaki yardımlarınız için çok teşekkürler. Sayenizde çok şey kolaylaştı.
Soruma gelince;
Eklediğim dosyada "Yapıştırma Sayfası" ına bizim muhasebe programının verdiği rapor var, bu sayfadaki sarı boyalı sütunlardaki verileri kullanarak hangi üründen ait olduğu ayda ne kadar satılmış ve o ayın KDV hariç satış toplamı gerek. Örneğini "Rapor Sayfası"nda görebilirsiniz. Pivot table bu işi görüyor ancak orada istediğim gibi sıralama gruplama vs yapamıyorum. Ayrıca listedeki ürünlerin sayısı artıp azalabilir dolayısıyla buna göre bir hesaplama gerekiyor.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
23-08-2028
Sayın nemiroff,

Bir örnek çalışmada benden olsun. Yapıştırma sayfasında yardımcı sutun kullanılmış olup, o sütundaki formülleri silmeyiniz.
Ayrıca Pivot Taple sayfanızı da düzenledim. Pivot Table otomatik olarak kendini güncelememektedir. Dosyadaki çalışmanızı tamamlarken Veri sekmesinden Tümünü Yenile demelisiniz. Dosyanızı inceleyiniz Lütfen.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
01/02/2022
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Ancak benim attığım örnekte az sayıda ürün vardı bizim asıl raporda yüzlerce ürün var. Stok adlarını otomatik olarak rapor sayfasına ekleyip çıkartması gerek.
Bu mümkün ise ne ala ama mümkün değilse manuel olarak ta eklerim hiç sorun değil.
Tekrar teşekkürler

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
23-08-2028
Sayın nemiroff,

Bir alternatif çalışmada benden olsun.
Çalışmanızda Sayın İdris beyin çalışması gibi Pivot Taple sayfasını düzenledim.
Rapor Sayfasını dizi formülü ile yapılmıştır. Tabloda 10.000 satıra kadar veri işleyebileceksiniz.
Dosyanız ekteki gibidir.
Kolay Gelsin.

Saygılarımla.
Ömer Ali ÜZÜMCÜ

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
01/02/2022
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
01/02/2022
Küçük bir revizyon lütfen.

Üstadlarım çok özür dilyerek bir revizyon rica edeceğim. Benim yapıştırma sayfasında kullandığım veriler irsaliye raporlarından geliyordu. Ancak sistem sevk için kesilen irsaliyeleri de eklediği için sonra resmi irsaliye kesildiğinde mükerrer kayıt oluşuyor. Bunun yerine faturalardan rapor çekiyorum. Sizden ricam yapıştırma sayfasına yeni eklediğim raporu entegre edermisiniz. Eski irsaliye olanı yok sayabilirsiniz. Raporda yardımcı olması için yine sütunları sarıya boyadım ancak siz daha kolay olacaksa istediğiniz veriyi kullanın lütfen. Mühim olan hangi üründen ayda ne kadar satıldığı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
01/02/2022
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Saygılarımla