Satışlar toplamı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
İyi Geceler Arkadaşlar,

Ek'te ki örnek satışlar datasından firma bazında süz yaptırmak için muygun hocanın bir başka arkadaşa yardımcı olduğu örnekten faydalanarak yapılmış bir rapor için ön hazırlığı sağlayan veridir.

İlave yapmak istediğim özellikle bu tip örneklerde çok çalışması olan muygun
hocanın yardımını da rica ederek aşağıda belirttiğim işlemi yapmak istiyorum.

Firma bazında toplam satışları tek satırda yapmak mümkün olabilir mi ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn ralkan;
Örnek tabloda firma hangi sütun? , Hangi verilerin toplanmasını istiyorsunuz?
Sizin için gereksiz olanları silerek sade bir tabloda isteğinizi belirtirseniz konu daha net anlaşılacaktır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
Sn. RALKAN
anlaya bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım I19 hücresine ünvanı yazdığınızda yukarısındaki tabloda unvana karşılık gelen satışların toplamını alacaktır.
umaraım yardımı dokunur

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Syn ralkan;
Örnek tabloda firma hangi sütun? , Hangi verilerin toplanmasını istiyorsunuz?
Sizin için gereksiz olanları silerek sade bir tabloda isteğinizi belirtirseniz konu daha net anlaşılacaktır.
İyi çalışmalar.
Sayın muygun ,

Tokluca isimli örnek çalışmanızdan firma bazında tüm hareketleri süzdürdüğüm çalışmanın hs (sizin de kullandığınız sayfa ismi) isimli sayfadır.

Data sayfasını koymadan hs sayfasını ek teki gibi düzenledim.Dataya faturaları satır bazında girdiğim için aynı fatura no birkaç kez yer aldığını için (Satış faturasından çeşitli ürünler satıldığından faturalar Genel Toplam şeklinde değil satır satır giriliyor) fatura no'lar benzersiz sıralanacak fakat Rapor sayfasında başlangıç bitiş tarihleri arasında Firma Ünvanı ve Toplam Satış rakamı gelecek , kısaca hs de aynı numaralı faturalar bir kaç satırda olsa da rapor sayfasına faturaların dökümü değil firmaya yapılan satışların toplamı gelecek.

Umarım uygun bir şekilde anlatabilmişimdir.

Tekrar teşekkür ederim arşivime çok örnekler kattığınız için.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Sn. RALKAN
anlaya bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım I19 hücresine ünvanı yazdığınızda yukarısındaki tabloda unvana karşılık gelen satışların toplamını alacaktır.
umaraım yardımı dokunur
Sayın scorpix,

Teşekkür ederim ,sizin çözümünüz de yararlanacağım bir çalışma data çok büyük olduğundan Topla.çarpım ile sonucu getirmek çok uzun sürüyor.Bu şekilde rapor yaptığımdan farklı çözümler aramıştım.

Önerine tekrar teşekkür ederim, iyi geceler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Eki inceleyin. İstediğiniz farklı birşey ise belirtin.
(örneklemeyi aynı sayfada yaptım)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Merhaba
Eki inceleyin. İstediğiniz farklı birşey ise belirtin.
(örneklemeyi aynı sayfada yaptım)
İyi çalışmalar.
Sayın muygun,

Çok teşekkür ederim , yalnız bir şey soracağım diğer örnekler gibi data sayfasından başka hs sayfası oluşturmak sonucu kısaltırmı yoksa direkt data sayfasından alındığında rapor alma süresi artar mı?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
hs sayfası (hesap kelimesinin kısaltılmışı) birden fazla kritere göre süzmek için yaptığım birçok uygulamada kullandığım yardımcı sayfa.
Eğer veriler herhangi işleme gerek kalmaksızın alınabiliyorsa tabiki hs sayfası fazlalık olur. Ama bazı uygulamalarda gerekliliğini düşünüyorum. Düşününki karmaşık kodlarla bir sayfadan veri çekiyorsunuz ve kullanıcı veri girilen sayfada satır yada sütun sildi yada ilave etti. İşte kodların bozulma ihtimali burda başlar. Ama yardımcı bir sayfaya mutlak adres içeriğini çeker ve işlemi burda yaparsanız bir yere kadar bunu engellemiş olursunuz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Sayın muygun ,

Çok teşekkür ederim ,sizin çalışmalarınızdan çok ama çok yararlanıyorum diğer hocaların çalışmalarında olduğu gibi.

Diğer çalışmalarınızda ki bir çok kritere göre süzülen çalışmalarınız Muhasebe ve Satış departmalarında çalışan ben ve benim gibi diğer arkadaşlara çok yardımcı oluyor. Verinin diğer fonksiyonların ağır çalışmalarına göre çok kısa sürede alınması yönünde çok faydalandım daha da faydalanacağım.

Herşey için tekrar teşekkür ederim, iyi geceler.