sayfa adlarını tarih olarak yazmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12/10/2022
merhaba.
merhaba ben bir vardiya deftreri yapmak istiyorum bir çalışma kitabımda her sayfaya o gün ün tarihini otamatik olarak atmasını nasıl yapabilirim. birde her gün ün sonundaki sonu endekslerinin bir sonraki günün ilk endekleri olarak görünmesini istiyorum

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
Şu kodları kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub yeni_sayfa_ekle()
ThisWorkbook.Worksheets.Add after:=Sheets(Worksheets.Count)
ActiveSheet.Name = Format(Date, "dd/mm/yyyy")
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
Teşekkür ederim formül sayfaya tarih atıyor ancak excel dosyasını her açtığımda o günkü sayfa yok ise otamatik olarak çalışmasını nasıl yapabilirim.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Dim sayfa_ismi
sayfa_ismi = Format(Date, "dd/mm/yyyy")
For i = 1 To Sheets.Count
    If Sheets(i).Name = sayfa_ismi Then
        Exit Sub
    End If
Next i
ThisWorkbook.Worksheets.Add after:=Sheets(Worksheets.Count)
ActiveSheet.Name = sayfa_ismi
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
Teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
slm tekrar; Her gün için o günün tarihli bir sayfa açılan defterimiz oldu ama sayfalar arası bilgi aktarımı ile ilgili problem oldu. yeni açılan sayfanın tasarımının bir gün önceki sayfanı aynı ve bazı hücredeki verilerin yeni sayfaya otomatik olarak nasıl taşıyabilirim ??? ve bu işlemin her gün yeni sayfa açıldıkça döngü şeklinde devam etmesini istiyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler..

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
slm tekrar; Her gün için o günün tarihli bir sayfa açılan defterimiz oldu ama sayfalar arası bilgi aktarımı ile ilgili problem oldu. yeni açılan sayfanın tasarımının bir gün önceki sayfanı aynı ve bazı hücredeki verilerin yeni sayfaya otomatik olarak nasıl taşıyabilirim ??? ve bu işlemin her gün yeni sayfa açıldıkça döngü şeklinde devam etmesini istiyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler..
Tüm veriler tamam ama bazı veriler derken bunu açıklığa kavuşturmak lazım. Örnek bir dosya ile açıklarsanız yardım etmek isteyen üyelerin kafasında durum netleşir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
Tüm veriler tamam ama bazı veriler derken bunu açıklığa kavuşturmak lazım. Örnek bir dosya ile açıklarsanız yardım etmek isteyen üyelerin kafasında durum netleşir.[/QUOT

benim yapmak istediğim günlük çalışma defterinde dört tane kantar değeri var ve günde üç kere kantar değerleri girilmesi gerekiyor sayfada kantarların isimlerinin olduğu gibi hücreler her gün sabit ama kantar değerleri değişken ve her vardiyadaki değer toplama eklenmesi gerekiyor sayfa içinde hesaplamalar da problem yok tarih değiştiğinde otomatik açılan sayfa haliyle boş oluyor,işte ben bu sayfaya bir önceki günün sabit hücrelerinin direk değişken değerlerinin de önceki günün son değerlerinin yeni günün ilk değerleri olacak şekilde otomatik olarak aktarmak istiyorum örnek dosyayı şimdilik altın üye olmadığım için ekliyemiyorum. ilginize teşekkür ederim.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Anladığım kadarıyla en son sayfa yeni bir sayfa olarak kopyalanırsa işleriniz biraz daha kolaylaşıyor. Doğru anladıysam aşağıdaki kodları deneyin.
Güncellenen kodlar:
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Dim sayfa_ismi, son As Byte, syf As Worksheet, yeni As Worksheet

sayfa_ismi = Format(Date, "dd/mm/yyyy")
For i = 1 To Sheets.Count
    If Sheets(i).Name = sayfa_ismi Then
        Exit Sub
    End If
Next i
If Sheets.Count = 1 Then
    son = 1
ElseIf Sheets.Count > 1 Then
    son = Sheets.Count
End If

Set syf = Sheets(Sheets(son).Name)
syf.Copy after:=syf
ActiveSheet.Name = sayfa_ismi
Set yeni = Sheets(sayfa_ismi)
yeni.Unprotect 1234 '[COLOR="Red"][B]1234 yerine koruma şifreniz (varsa) yazınız, yoksa hiçbirşey yazmayınız.[/B][/COLOR]
For d = 4 To 6
    yeni.Range("D" & d).Formula = "='" & syf.Name & "'!B" & d + 18
Next d
yeni.Protect 1234 '[COLOR="Red"][B]1234 yerine koruma şifreniz (varsa) yazınız, yoksa hiçbirşey yazmayınız.[/B][/COLOR]
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
Çok Teşekkür ederim antonio üstadım çok yardımcı oldunuz. Yardımlarınız ile hazırladığın dosyayı ekliyorum.dosyayı her açtığımda o günün tarihli sayfa yoksa sayfayı bir önceki günün aynı sayfa içeriğiyle ekliyor. ancak bir gün önceki sayfadan günün son endeksinin yeni günün ilk endeksi olması gerekiyo yani bir önceki günün B22,B23,B24,B25 hücrelerindeki değerlerin,yeni günün sırasıyla D4,D5,D6,D7 hücrelerine otomatik kopyalanmasını istiyorum.(='11.10.2017'!B22)bu formül ile yapıyorum ancak her yeni sayfa açııldığında formülde gün değişikliği yapmam gerekiyor ve F sütunundaki fark değerlerinin her gün ve vardiyada güncel girileceğinden her gün açılan yeni sayfada boş olması gerekiyor. örnek dosyaları ekliyorum çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
9 No'lu Mesajımda ki kodları güncelledim.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Rica ederim. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
tekrar slm hazırladığım dosyada formüllü hücrelerin korunması ile ilgili sıkıntı oldu sayfayı koru dan koruma yaptığımda hata verdi çünkü atomatik sayfa açıldığında bazı formüllerde güncellendiğinden hata verdi. formülü hücreleri korumanın başka yolu varmı. teşekkür ederim...

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
tekrar slm hazırladığım dosyada formüllü hücrelerin korunması ile ilgili sıkıntı oldu sayfayı koru dan koruma yaptığımda hata verdi çünkü atomatik sayfa açıldığında bazı formüllerde güncellendiğinden hata verdi. formülü hücreleri korumanın başka yolu varmı. teşekkür ederim...
Merhaba,
9 No'lu mesajımdaki kodları, belirttiğiniz duruma uygun olarak güncelledim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
Çok teşekkür ederim hocam..

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
slm yardımlarınız ile yaptığımız programı kullanıyorum ve işlerime çok faydası oluyor tekrar teşekkürler.
programda bazı düzenlemeler yapmak istiyorum,hücrelerde toplama formülleri var o günkü ilk değere elde ettiğimiz degeri ekleyip son değeri buluyoruz ve bu toplam degerin 7 hanenin üstüne çıkmaması gerekiyo yani 10,000.000 olmuyacak 9,999,999 dan sonra sıfıra dönecek şekilde ayarlayabilirmiyiz.

örnek: 9,999,910+1200=10,001,110 (şuan böyle)

9,999,910+1200= 1,100 (benim olmasını istediğim)

yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
Belli bir sayıdan sonra yeniden 0 değeri almak istediğiniz değişkeni "deg" olarak tanımladığınızı varsayalım. Yapmanız gereken; hesaplamaların tanımlama kısmına
Kod:
If deg > 9999.999 Then deg = 0
şeklinde bir satır eklemek.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
12/10/2022
İlginize teşekkürler hocam. Sayfamda hesaplamaları basit formül Ler ile yapıyorum yani D4+F4 gibi kod da sadece yeni sayfa açma ile ilgili satırlar var yani hesaplama yok. Dolayısıyla verdiğiniz kodu ekleyemedim. Birde hücre belirterek bu sinirlamayi uygulayabilirsiniz yani B4,B5,B6,B7 hücrelerinde 9.999.999 dan sonra 0 a dönmesini istiyorum.tesekkürler