sayfa aktarma kodu bozuldu mu?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Başlığı yanlış seçince cevap almak da zor oluyor.
Özetle yaşadığımız problemleri sıralayacak olursak,
-Sayfa aktar bölümünde abcdefgh bölümü aktarılıyor,lakin buralardaki değişiklerden sadece TC aktarılıyor,adres vs bilgisinde değişiklik kaale alınmıyor
-Formdaki sırala komutu da hiç bir problem olmamasına rağmen çalışmamaya başladı,çalışan belgemden kodu kopyalıyorum ama olmuyor.
vs
Birde sayfa aktar konusu ile ilgili onlarca forum sayfası okudum ama kimsenin problemi kimseye uymuyor.Kodların tam açılımını bilemediğimiz için yeterince yararlanamıyoruz.Bilgi seksikliğinden.
Bir iki küçük detay dosyada
Sevgilerimle.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
evet kardeş.o linki de ben açtım ama isim konusunda isteğimi tam belirtemediğim için cevap da alamıyorum.sorular ekli dosyada mevcut gibi bir ibarede kullanmak abes kaçar diye onu da yapamıyorum.
velhasıl kelam umutla beklediğim bu durumda beise düşüyorum.
anında cevap alan arkadaşlara da gıpta ile bakıyorum.
iyi çalışmalar...

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
evet kardeş.o linki de ben açtım ama isim konusunda isteğimi tam belirtemediğim için cevap da alamıyorum.sorular ekli dosyada mevcut gibi bir ibarede kullanmak abes kaçar diye onu da yapamıyorum.
velhasıl kelam umutla beklediğim bu durumda beise düşüyorum.
anında cevap alan arkadaşlara da gıpta ile bakıyorum.
iyi çalışmalar...
Sayın Altay3555 merhaba,

Umutsuzlukla, farkı başlık açmak çözüm değil, bazen iyi niyet uyanıklıkmış gibi de değerlendirilebilir, bence makrolar bölümüne yazdığınız sorunlarınızın çözümü için sabır göstermelisiniz, çözüm üreten üyelerin gönüllülük esasına göre hizmet verdiklerini unutmayın, arkadaşlarımızın tüm zamanını gerçek iş'leri almaktadır malum,

Önemli olan çözümleyecek üyelerin sorunuzu anlaması, bu yüzden soru ile birlikte örnek bir dosya eklenmeli ve istenen çok net anlatılmalıdır, bu durumda çözüm çabuk ve doğru olur, ancak ara sıra da olsa ilaveler istendiğinde "yama" yapmak güçleşir ve proje sil baştan olur, bu istekler arka arkaya gelince de bıktırıcı olabilir, zaman alabilir, çözüm daha sakin bir zamana bırakılabilir,

Benim de bir sorum 2 haftadır beklemekte, çok basit olmadığı için çözümleyecek arkadaşımızın zaman bulmasını ve cevaplamasını beklemekteyim,

Bunlar doğaldır sabretmenizi öneririm, uygun bir lisanla çözüm isteğinizi yenilerseniz cevap alacağınızdan şüphem yok,

Sağlıcakla kalın...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Teşekkürler kardeşim.
zahmet edip cevap yazmanıza..
elbette ki sabırlı olmak gerkir,bende bu üyzden bir nickime 1 hafta ceza aldım öğrendim..
artık beklemesini biliyorum.
sevgilerimle...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ekli dosyayı kontrol edermisiniz.

açıklamanızı bu pencereden yapınız çözebilirmiyim diye zira her seferinde dosyayı indirmekte kalıyoruz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
selamlar halit kardeşim.

bu dosyamızın buraya kadar gelmesinde bayağı bir emek sarfettiniz,teşekkür ederim..
ama sorunlarımın çözümü benden kaynaklanan bir hata sebebiyle parça parça olmasından dolayı galiba zorlaşmaya başladı.
-sırala komutu 1004 hata kodu veriyor
-form açıkken aktif işlem yapılan kişinin satırı işaretli/boyalı olsun istemiştik o olmuş,lakin veri aktardığımızda gelen tüm hücrelerde boyalı bir hal alıyor.eğer
böyle olmaz zorunda ise kaldıralım.ben yedek dosyalarda denedim ama bilgi eksikliğinden olmadı.
-en önemli nokta da haziran ayında kişinin ABCDEFGH bilgilerinde değişiklik yapıldığında Veri sayfasındaki karşılaştırmada sadece bu bilgileri/satırları değiştirmesi,eğer IJKLMN bölümünde değiş
iklik olursa-ki yeni gelen veriler buraları siliyor-bizim formu doldurmamız boşuna oluyor.
yani kişinin adresi,veya medeni halinde değişiklik olabilir ama ona yapılan aşılar değişmez.yeni gelen veri bu bölümü siliyor.
galiba dosya eklemeden buralardan cevap almamızı istiyorsunuz.tam olarak bilemiyorum acaba böyle mi yazılmalı idi.
sevgilerimle

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
1- A dan Z ye ve Z den A ya sırala kamut düğmeleri çalışyor

2-haziran sayfası ile ilgili bilgiler aynı olursa silinmesi ile ilgili geçmiş zamanda söylemiştiniz ve ona göre yapılmıştı formül

3 şimdi anlıyorumki haziran sayfasındaki değişiklik veri sayfasının silinmeden aynen değiştirmek isteyişiniz, çünkü silinen satır daki JKLMN hücrelerindeki kayıtlar geri gelmez ancak haziran sayfasındaki değişiklik varsa veri sayfasıyla değiştirmesi olması lazım

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
cevabınıza teşekkürler.
form üzerinde çalışırken bazen tc numarasına bazen de ada göre sıralama yapıp veri bulmamız gerekiyor.en son bu formda denediğimde sırala diyorum hata verip kapatıyor.eski çalışan formlardaki kodlara bakıyorum aynı ama nedense bu dosyada 2007 olduğundan mı nedir çalışmıyor bende...
evet..2,3 satırlardaki anlamanız doğru.
geçmişte isteğimiz -ki biz değişikliler olunca yeni veriler değişecek diye düşünerek yazılmıştı o kod-ama bizler form üzerinde kişilerin aşı ve Aile Planlaması yöntemleri kullanma durumlarını dosyalardan buraya aktarıyoruz.kişiler her değişebiliyor,birkaç kişi tabiki.veya veri sayfsında kaydı olan göç gitmiş de olabiliyor.
bizim isteğimiz o dönemde yeni gelenleri ekle,veri sayfasında olupta yeni gelen formda yoksa sil demiştik,komut ona göre idi.ve de güzeldi.
kullandıkça yukarıdaki eksikliği gördük.
zamanımız da bitmek üzere olduğundan acelem,hemen cevap isteyişim vs hep ondan.
sanki karşımdakiler babamın oğlu,benimle ilgilenmek zorundalarmış gibi bir davranış içerisinde değilim,bir arkadaş öyle anlamış...bunun için özür dilerim,gönüllülük esasına göre ilgilenen arkadaşları sıkma demiş.
bende ne yapacağımı bilemedim.
nöbet usulü çalışmam olduğundan görev icabı bazı akşamlar nete girememenin verdiği sıkıntıyla cevap almam da yazmam da uzayabiliyor.
ama ben şunu açık ve net şekilde söylemek isterimki,en ufak bir emeği geçen arkadaşlara dahi yürekten ve can-ı gönülden teşekkür ederim.
Size ve bir kaç arkadaşa daha ayrıca teşekkür ederim.
sizi sıkmadan,sabırla cevabınız bekleyeceğim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bana kalırsa haziran sayfasını kullanma veri sayfasından gerekli bilgileri gir kayıt et daha önceden kayıtlı verileri zaten uyarıyor onlarıda değiştir komut düğmesinden yapabilirsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
dün nöbetteydim net bağlantısı da olmadığından giremedim.
ama en son gönderdiğiniz düzeltme olanı ve diğer çalışan bir programı da alıp birebir kodları inceledim,sildim,ekledim,değiştirdim vsvs.ama olmadı,bilgi az olunca yapamadım da.
son mesajınızda dediğinizi çok düşündüm olmasada olur dedim.ama yaklaşık 1500 kayıt olacak bu,nüfus da hareketli bir yapıda olduğundan üzerinde işlem yaptığımız verilerle yeni gelen listeyi karşılaştırmamız gerek,geleni gideni nasıl bilebiliriz,her ay tek tek incelemek zor.
-şöyle birşey olması mümkün mü..
verileri aktarmayıp da haziran listesinden karşılaştırma yapsa.
yeni geleni eklese,olmayan kaydı silse...
selamlar.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
girişlerde zaten tabloya eski kayıt varsa gelecek bu durumda eski kayıta yapacağınız ilaveleri karşılaştırabilirsiniz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bunun 1500 adet olması bir şeyi değiştirmez eski verileri hemen listbox nesnesinde süzerek bulur buna göre girişler yapılabilir

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
biz kimin gelip gittiğini nasıl bileceğiz yeni listede........
ancak formu açar tek tek karşılaştırırsak mümkün.
O da zaten problemin kaynağı.yoksa veri sayfası ve form bize yeterli olurdu.
yinede teşekkürler ilginize...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
aklıma şöyle birşey geldi yeni gelenler için kayıtet komut düğmesine tıkladığın vakit hem kendi sayfasına hemde haziran sayfasına kayıt etse yeni gelenleri buradan görmüş olursun

gidenler içinde sil komut düğmesiyle viri sayfasından silse ve bu silinenleri başka bir sayfaya kayıt etse budurumda gelen ve gidenleri takip edilmezmi bu bir görüş

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
hocam veriler Oracle kullanan bakanlık sayfasından alınacak,hatta orada medeni durum bölümü 6789 ve -10 olarak geliyor.Yani Evli-Bekar-Dul vs yazmıyor.Biz o verileri düzeltiyoruz ve Haziran kısmına yapıştırıyoruz.her ay 1500 e yakın kayıtımızı kontrol edebilmek amacıyla aktarmalı olan sayfayı yaptık.Lakin....
Aslında kodlu değil de fonksiyonlu da olabilir gibi geldi bana.
ama tıkandım kaldım.bir arkadaşda ilgilenmişti,O na da yazdım.
bekliyorum sabırla...