bulentkars
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2003 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23-03-2027
Arkadaşlar Merhaba,
Aşağıdaki sayfa birleştirme makrosu bazı bilgisayarlarda çalıştırıldığında bilinmeyen dosya türü hatası veriyor, bunu çözemedik. makroda sorun yok, bazı kullanıcılarda bu hatayı alıyorum, bende kodun başına 'On Error Resume Next yazdım, bu sefer sayfalar birleştikten sonra mevcut verilerin birleştiği çalışma kitabınıda kapatıyor. burada yapmak istediğim 'On Error Resume Next Aktif edip, dosyalar birleştikten sonra ana dosya "Banka Talimat.xls" olan sayfanın AÇIK kalması kapanmamasını istiyorum, Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Aşağıdaki sayfa birleştirme makrosu bazı bilgisayarlarda çalıştırıldığında bilinmeyen dosya türü hatası veriyor, bunu çözemedik. makroda sorun yok, bazı kullanıcılarda bu hatayı alıyorum, bende kodun başına 'On Error Resume Next yazdım, bu sefer sayfalar birleştikten sonra mevcut verilerin birleştiği çalışma kitabınıda kapatıyor. burada yapmak istediğim 'On Error Resume Next Aktif edip, dosyalar birleştikten sonra ana dosya "Banka Talimat.xls" olan sayfanın AÇIK kalması kapanmamasını istiyorum, Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kod:
Sub Dosya_320_Bırlestir()
Application.DisplayAlerts = False
'On Error Resume Next
Dim aktif As Workbook, sh As Worksheet, a As Long
Dim klasor As Object, evn As Object, xls As Object
Set sh = ThisWorkbook.Worksheets("Gecit")
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
Set klasor = evn.getfolder("C:\TALIMATLAR\TALIMAT\")
For Each xls In klasor.Files
If LCase(Mid(xls.shortname, InStr(1, xls.shortname, ".", 1) + 1)) = "xls" Then
If xls.Name <> "Banka Talimat.xls" Then
Workbooks.Open (xls.Path)
Set aktif = ActiveWorkbook
a = aktif.Sheets("320").Range("a65536").End(3).Row
aktif.Sheets("320").Range("A2:L" & a).Copy
sh.Range("a65536").End(3)(2, 1).PasteSpecial xlPasteValues
aktif.Close False
End If
End If
Next xls