Sayfa Dip Toplamını Otomatik Hesaplatmak

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Arkadaşlar merhaba. Sayfa Dip Toplamını sayfa içinde formül oluşturmadan Print Ön Görüntüsü ve Printer çıktısına aldırmanın bir yolu var mı. Ekteki dosyada bulunan yeşil renkli Toplam alanlarının olmadığını ancak bu görüntünün printer çıktısı alırken sağlamak mümkün müdür. İlgilenenlere teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Böyle bir uygulama belki altbilgi olarak oluşturulabilir ama bu biraz karışık bir kodlama olur birde toplamları aynı sütun hizasına getirmekte bir sorun elbette. Bence bu sütunları gizleyip yazdırırken açan sonra tekrar gizleyen bir kodlama kullanabilirsiniz. Ama ilk önerdiğim çözümü görmek isterseniz müsait olduğum bir zamanda uğraşırım.

Sn. serdarokan

Sorunuza istinaden biraz denemeler yaptım aklıma şöyle bir fikir geldi denedim ve istediğiniz gibi sonuç veriyor bilmiyorum sizin içinde uygunmudur.
yeşil ile işaretli toplam satırını zemin rengini ve yazı karakterini beyaz olarak seçin sonuç olarak sayfada gözükmeyecektir. Yazdırırken gözükmesi içinde baskı ön izlemeden ayarlayı seçin oradan çalışma sayfası sekmesini seçin yazdır başlığı altında siyah beyaz seçeneği var kutucuğu işaretleyin ve tamam deyip çıkın baskı ön izlemede ve çıktıda görünmeyen yazı ve rakamlar çıkacaktır.
Saygılar

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkür

Sayın mustix ilginiz için çok teşekkür ederim. Benim ihtiyacım olan konuya göre şu şekilde bir çözüm uygun oluyor :

Data menüsündeki List fonksiyonu ile formüllerin gerektiği kadar aşağı kopyalanmasını uygulayacağım. Sayfa toplamını da aynı sayfaya koyduğumuzda bir dizi ve aynı formülün arasına farklı bir sayfa toplamı işlemi koyacağız ki o zaman da akışkanlık bozulacak. Ben de sayfa toplamını farklı bir ortamda hesaplatıp görüntüye aktarırsam Data List formül kaydırma özelliğini kullanabileceğimi düşündüm.

Sayın leventm müsait olduğunuzda buna uygun bir çözüm üretebilirseniz çok memnun olurum. Herkese saygılarımla

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Footer

Yani bir tür print tanımında kullanılan Footer işlervi gibi bir şey oluşturmak. Footer terimi yapmak istediğimi çok iyi ifade ediyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızda Toplam yazan satırları silin ve yazdırma işlemini aşağıdaki kod ile yaptırın. Footere yazdırmak için gerekli kodlar üzerinde çalışıyorum.

Kod:
Sub alttoplam()
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "A3:G" & [a65536].End(3).Row + 1
say = Application.ExecuteExcel4Macro("GET.DOCUMENT(50)")
ReDim deg(say)
ilk = 3
For a = 1 To say - 1
sat = ActiveSheet.HPageBreaks.Item(a).Location.Row
deg(a) = sat
Rows(sat).Insert
Cells(sat, "c") = "TOPLAM"
For b = 4 To 7
Cells(sat, b) = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(ilk, b), Cells(sat, b)))
Next
Range(Cells(sat, "c"), Cells(sat, "g")).Interior.ColorIndex = 43
Range(Cells(sat, "c"), Cells(sat, "g")).Font.ColorIndex = 9
ilk = sat + 1
Next
sat = [a65536].End(3).Row + 1
Rows(sat).Insert
deg(say) = sat
Cells(sat, "c") = "TOPLAM"
Cells(sat, "d") = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(ilk, "d"), Cells(sat, "d")))
Cells(sat, "e") = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(ilk, "e"), Cells(sat, "e")))
Cells(sat, "f") = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(ilk, "f"), Cells(sat, "f")))
Cells(sat, "g") = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(ilk, "g"), Cells(sat, "g")))
Range(Cells(sat, "c"), Cells(sat, "g")).Interior.ColorIndex = 43
Range(Cells(sat, "c"), Cells(sat, "g")).Font.ColorIndex = 9
ActiveWorkbook.PrintPreview
For a = say To 1 Step -1
Rows(deg(a)).Delete
Next
End Sub

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Müthiş

Sayın leventm müthişsiniz vesselam. Toplam alınan bölgenin Bold (koyu) olması ve/veya etrafı çizgili olması mümkün mü !!! Teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. Üstteki kodu yeniledim tekrar deneyin.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Müthiş 2

Sayın leventm Allah sizi nazardan saklasın. Süper !!!