Sayfa Gizleme-Gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Excel, sayfaların gizlenmesine ve gizlenen sayfaların tekrar gösterilmesine olanak sağlıyor. Ancak ctrl tuşuyla seçtiğimiz birden fazla sayfayı gizlemiyor veya birden çok gizlenmiş sayfaları aynı anda hepsini veya istediğimiz birkaçını göstermiyor. Hepsini tek tek seçip gizlemek yada göstermek gerekiyor ki buda (Eğer çok fazla dosya gizlemek yada göstermek istiyorsanız) oldukça zaman alıyor. Böyle bir kullanım rahatlığı sağlayacak özelliğin olmaması ilginç. Yada varda benmi bilmiyorum. Bilen varsa söylesin. Herkese iyi çalışmalar.

Kemal Demir

Özel Üye
Bunun Makro İle Çözümü Olabilir.

İşinize yarayacak ve Yol Gösterebilecek Küçük Bir Örnek Dosya Yolluyorum.Umarım İşinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Arkadaşlar Bu Soruyu tekrar platforma taşıyorum. Sayın Rakkas ekteki örnek dosyada sayfaların gizlenip-gösterilmesini sağlayacak bir makro yapmış. Gayet güzel olmuş ancak aynı anda tüm sayfalar gizlenip tüm sayfalar gösteriliyor. Bunun dışında sayfa gizle butonunu tıkladığımızda karşımıza sayfaları gösteren ve yanında kutucuklar olan bir ekran çıksa ve bizde bu ekrandan sadece gizlemek istediğimiz sayfaların kutucuklarını işaretleyip, seçili sayfaların gizlenmesini sağlayabilirmiyiz. Aynı şekilde göster komutu içinde geçerli. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Bu soruya verecek cevabı olan yok sanırım. Eğer öyleyse bu sorunu Excel'de çözümü olmayan bir durum olarak kabul edeceğim. :düsün:

Kemal Demir

Özel Üye
Sn.Zahir

Şöle Bir Çözüm Zannedersem İstediklerinizi Karşılar.

Umarım İşinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Sayın Rakkas çözümünüz bir anlamda yine tek tek işlem yapmayı gerektiriyor. Ayrıca göster komutu hata veriyor. Eğer olmuyorsa açılır menülerin adedini çoğaltarak kısmen çözüm yolunada gidebiliriz. Yardımın için sağol.

Kemal Demir

Özel Üye
Sn.Zahir

Umarım Şimdiki Örnek En Azından İşinizi Görebilecek kadar yeterlidir.

Cevabınızı bekliyorum

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bende bir örnek hazırladım ekte sunuyorum.

Kemal Demir

Özel Üye
Sn.Leventm

Sizin Örneğinizi İnceledim ve şöle dedim."Keşke Az daha bekleseydim de böle basit bir cevap yollamasaydım diye düşündüm."

Birazcık beklemeyi uygun gördüm ama cevap alamayınca Sn.Zahir'i,Elimden geldiğince birşeyler yaptım.

Ama Tabi Herzamanki gibi Çözümünüz muhteşem :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Teşekkür ederim. Ama sizin çözümünüzde basit değil,lütfen kendinize haksızlık etmeyin. Hemen hemen aynı mantığı kullanmışız.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Levent Bey affınıza sığınarak, ufak birkaç ilave yaptım, biraz daha fonksiyonlu oldu.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Levent Bey affınıza sığınarak, ufak birkaç ilave yaptım, biraz daha fonksiyonlu oldu.
Rica ederim, bunu ifade etmenize hiç gerek yok. Çok güzel olmuş elinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Arkadaşlar, dün akşam mesai saati bitince göndermiş olduğunuz örneklere bakamadım. Bu sabah bakma imkanı buldum ve gönderilen örneklere bakınca bu sitenin yararlılığının ne düzeyde olduğunu birkez daha gördüm. Gerçekten çok güzel örnekler ve yapılan ilk örneğin sürekli geliştirilmeside bilginin paylaştıkça nasıl çoğaldığını kanıtlıyor. Son olarak Veyselemre'nin yapmış olduğu örnekte benim istediğimden bile fazlası var :mutlu: . Tüm üye arkadaşlara bu örneği incelemelerini ve bilgisayarlarına indirmelerini tavsiye ederim. Emeği geçen arkadaşlara ve gösterdikleri ilgiye teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

SAYIN RAKKAS

GÖNDERDİĞİNİZ ÖRNEK DOSYAYI BEN GÖREMEDİM SAYFA GİZLEME BENİM EN ÇOK İHTİYACIM OLAN BİR ÖZELLİK NASIL YAPABİLİRİM

ARKADAŞLAR ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ ANCAK SAYFA GİZLENDİĞİNDE KÖPRÜ ÇALIŞMIYOR USTALARIM SEBEBİNİ SORSAM

ALLAHA EMANET OLUN

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
SAYFA GİZLENDİĞİNDE KÖPRÜ ÇALIŞMIYO
Elbette çalışmayacak, çünkü köprü bağlı olduğu sayfayı ekrana taşır, bu sayfa gizli ise taşınamayacağından hata verecektir.

konu bayağı eski konu ama benim gibi yeni öğrenmeye çalışanlar eskilerden tarayınca ortaya tekrar çıkıyorlar :)
bu gönderilen dosyanın yazdır butonu ile uyarlanması mümkün olur mu? Yani solda seçilen sayfalar sağ taraftaki listeye geçecek ve yazdır butonu ile bu seçili sayfalar yazdırılacak. farklı methodlar deniyorum ama sürekli biryerlerde hata yapıyorum sanırım.
teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Yazdır butonuna aşağıdaki gibi bir komut yazın.

Kod:
sheets(listbox2).printout