sayfa kopyalamayı engellemek

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
çalışma kitabımda çok sayıda sayfam var. bu sayfaların adlarını belirli bir hücreye yazdığım metne göre adlandırıyorum.

Sub sayfaadı1()
If Range("C12").Value = Empty Then Exit Sub
ActiveSheet.Name = "BENİM SAYFAM " & Range("C12").Value
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Call sayfaadı1
End Sub

bu sayfayı aynı kitap içersinde kopyaladığım zaman isim çakışması olduğu için kodlar hata veriyor.

1- ThisWorkbook kod sayfasına yazacağım kodlarla çalışma kitabında sayfa kopyalamayı nasıl engelleyebilirim?
2- sayfa kopyalamak istediğimde, imput ile sayfanın adını yazıp C12 hücre verisini silerek kopyalama yapmam için nasıl bir kod yazmam gerekir?
3- veya butonla aktif sayfayı kopyalayabilmek için (C12 hücre değerini silerek) nasıl bir kod gerekir?
4- kopyalayacağım sayfalar 2li gruplar halinde olursa her 2 sayfayı kopyalayacak kod nasıl olmalıdır? (2li gruplar olmasındaki sebep; bir sayfa diğerinden bilgiler alıyor. ayrı ayrı kopyalayınca formül eski sayfaya başvuru yapacaktır)

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
2.-3.-4. maddeleri hallettim.
1. madde için nasıl bir kod yazmalıyım?

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sub NoCopy()
ThisWorkbook.Protect
End Sub

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn Seyit Tiken, kod için teşekkürler.
makroyu butona bağlayınca çalışıyor ama dosyayı her açışta makroyu tetikleyecek bişey olması lazım.
Auto_Open() olarak kaydettim yine olmadı. nerede yanlış yapıyorum acaba?

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
kodlrı aşağıdaki gibi düzenleyin
ThisWorkbook.unProtect

'makrolaınız

ThisWorkbook.Protect

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
çalışma kitabını korumak için aşağıdaki kodu kullandığımda sağ tuş ile açılan pencere özellikleri kısıtlanabiliyor.
Sub NoCopy()
ThisWorkbook.Protect
End Sub

veya
Sub makro1()
ThisWorkbook.UnProtect
..
..
ThisWorkbook.Protect
End Sub

bu durumda aşağıdaki kodlar çalışmıyor.
Sub sayfaadı1()
If Range("C12").Value = Empty Then Exit Sub
ActiveSheet.Name = "BENİM SAYFAM " & Range("C12").Value
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Call sayfaadı1
End Sub

kullanıcı ihtiyaç duyduğunda belirli sayfaları kopyalayacak kodlarım var. ama yukarıdaki koruma kodlar olduğu sürece kullanamıyorum.
benim istediğim, çalışma kitabında sayfa kopyalamayı engelleyecek ama diğer işlemleri engellemeyecek (sekme adı değiştirme, sekme rengi değiştirme, sayfa silme vs gibi) bir kod nasıl olmalıdır?

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Arkadaşlar artık ply yani sayfa sekmesi üzerine sağ tıuklayıncada anıla nişlmeleri yapabileceksiniz

sayfaları diziye almam konusunda yardımlarını esirgemeyen sayın fpc ye teşekkür ederim.... artık sayfaları teker teker değil toplu olarakta kopyalayabilirsiniz

Kendi kitabınıza uyarlamak için VBA sayfasında;
Thisworkbookta yazan prasodürleri kendi çalışmanızın Thisworkbookuna kopyalayınız
Sfkopyala Userformunu ve A00_KK_Degiskenler modulünü kendi çalışmanızın üzerine sürüklyerek bırakınız.

Diğer Sayfaları sil komutunu içeren kitap, eklentidir. Son halini alsın onuda ekleyecem.

http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=28911&d=1196420639
inceleyiniz gerçi benim yaptığım korumalı kitapta sayfa kopyalama ve yeni sayfa eklemak için işe yarıyor... siz tam olarak hangi komutlruı kullanmak istiyorsunuz yazarsanız bir çözüm bulabiliriz.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn hsayar, teşekkür ederim.
çalışmanızı inceleyip kendi dosyama adapte etmeye çalışacağım.