sayfa üzerinde vba ile işlem yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Herkese merhaba...

İstemiş olduğum ortalama maliyet raporu ne yazık ki pivot tablo ile gerçekleştirilemedi.Ben de çok uğraştım ama olmuyor.Bu yüzden bende yine vba kullanarak sayfa üzerinde rapor hazırlamak istiyorum.Zaten bir örnek olsa tıpkı userformlar gibi istediğim raporu hazırlayabilirim sanırım.Ama bu rapor çok önemli olduğu için mutlaka bir çözüm bulmam gerekiyor.

Sizler ricam ekteki örnek doyada açıklamalarınıda yaptığım raporu sayfa üzerinde yine vba kullanarak hazırlamama yardımcı olmanız.Bu rapor hazırlanınca hem bu tür rapor hazırlama şeklinden hemde pivot tablo yardımıyla raporlarımı çoğaltmak istiyorum.

İlgilenenlere şimdiden çok teşekkürederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhabalar...
Pivot tabloda yapamadığım bu raporlama için acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar.Zira ana formlar ve kayıt, silme, değiştirme vb...işlemler bitti ama bu raporlama işinde takıldım.Ayrıca sizden istediğim raporu pivot tabloda yapamadığım için sayfa üzerinde vba ile yapılabileceğini düşünerek yardım istiyorum sizlerden.İlgilenenlere şimdiden teşekkürederim.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Sn.bulentc76

Uzun uğraşlardan sonra raporunuzu hazırlayabildim.

Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.

Dosyada isterseniz her bir Depo cinsine göre veya tümünü hesaplatabilirsiniz.

İsterseniz A ve B kolununu gizleyebilirsiniz.

Güle güle kullanın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sayın ripek sizden ALLAH razı olsun.Tam istediğim gibi.Yalnız sizden bir ricam daha var.Zira siz bunu tamamladığınızda benzer başka raporları ben kendime uyarlayacağım.İlginize candan teşekkürederim.
Sizden istirhamım şunları tamamlamanız.Böylece bana şimdiye kadar öğrendiklerimin yanında çok şey katmış olacaksınız.Çünkü ben sizin yaptıklarını öğrenmek için incelemeye başladım bile.Ama bu rapor acil olduğu için sizden yardım istiyorum.

1.Özet tablosuna ve sayfasına gerek yok.Zira istediğim sadece RAPOR sayfasındaki tablolardı.
2.Burada ki tablolardan sadece 1 tane yeterli her depo için ayrı tablo oluşturulmayacak
3.En önemlisi de formülleride vba ile yazmamız.Zira bu rapor tablosunda depo ve ana grup ismini seçtiğimiz kısımlatın haricinde herşey otomatik hesaplanmalı.Formülleri ben elle çoğaltmamalıyım.Çünkü sayfayı kilitleyeceğiz.

Bunlar sanırım çok basit ve sizi uğraştırmayacak ayrıntılar ama benim yapabilecek kapasitem henüz bu konuda yok.Size çok rahatsızlık verdim ama şunu tamamlayabilirsem dünyalar benim olacak.Zira 3 aydır bu program üzerine yoğunlaştım.

Program bitince sizlerlede paylaşmak dileğiyle.Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
İşinize yaradığına sevindim.Bu çalışma benim içinde çok şey kazandırdı.

1.soru
ÖZET sayfası RAPOR sayfasındaki bazı formüllerin çalışması için gereken bilgileri STOK HAREKETLERİ sayfasından almaktadır.Düzen açısından bu verileri ayrı tutmak istedim.Siz isterseniz bu sayfayı gizleyebilirsiniz.

2.soru
Ekteki dosyanızı sadece bir tane hesaplama tablosu şeklinde düzelttim.

3.soru
Sizin herhangi bir formül kopyalama ve düzeltme işlemini yapmanıza gerek yok.
Tabloda 30 satıra kadar hesaplama yapabilirsiniz.Eğer bu aralık yetmez ise küçüçük bir değişiklik yapmanız yeterlidir.Buda

Set alan3 = S2.Range("A6:'D36]") satırındaki 36 rakamını düzeltmenizdir.

Ayrıca RAPOR sayfası kilitli olup DEPO ve ANA GRUP İSMİ alanı dışında kimse herhangi bir düzeltme yapamaz.( Sayfa Şifresi : ABC )

Ayrıca hesapla butonunu kaldırarak bunun yerine sayfada D4 hücresi değiştiği zaman hesaplama otomatik olarak yapılmaktadır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sayın ripek aradığım tam olarak buydu.Emeğinize ve yüreğinize sağlık.Çok teşekkürederim.İnşallah bu raporu en kısa zamanda iyice inceleyip muadili farklı raporlar yapmaya çalışacağım.Zira pivot tablo çok fonksiyonel bazı verileri ayıramıyor.Çünkü bu verileri excel mantığına göre tablolamanız bazen mümkün olmuyor yada çok uğraş isteyen bir iş halini aldığı için ana amacından uzaklaşıtırıyor.Bu yüzden yaptığınız bu yardım benim için çok önemli.Çok teşekkürederim...

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Önemli değil bulentc76

Takıldığınız noktalarda biz buradayız... :arkadas: