Sayfada seçilen hücreye göre değişik işlem yapma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Merhaba
Bir sayfada seçilen hücrelere göre işlem yaptırmak istiyorum.
Bunu MouseButtonClick ile yaptırmaya çalıştım fakat Worksheets altında bu işlemi bulamadım.
Makro sayfa açılınca otomatik çalışmaya başlayacak ve seçilen hücrelere göre işlem yapacak.

Excel Vers. ve Dili
2007
Anladığım kadarı ile hücre değiştiğinde aktif hücre ile ilgili kod yazıcam bunu nereye yazmam gerekir diye soruyorsun.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

kod

End Sub

şeklinde yazarsan; seçtiğin hücreyi değiştirdiğinde kodlar çalışacaktır.
Tabi eğer hücrede bir değişiklik yapıp aynı hücrede kalırsan bu durumda yazdığın kod çalışmayacağından aynı kodu

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

aynı kod

End Sub

içerisinde de yazman gerekebilir.

Birde sayfa ilk aktif olduğunda; herhangi bir hücre değişikliği olmadığından kodun bir hareket olana kadar yine çalışmaz bu durumda aynı kodunu

Private Sub Worksheet_Activate()

aynı kod

End Sub

içinede yazman gerekebilir.

Tabi bu durumlarda hem hücrede değişiklik oldu, hem seçili hücre değişti gibi sebeplerle aynı kodu iki kere çalıştırmışta olabilirsin.

birde aynı kodu tekrar tekrar yazmak istemiyorsan

Sub hesaplama()

kod

End Sub

içerisine yazıp, daha sonra CALL HESAPLAMA şeklinde çağırabilirsin.

yani ;

Private Sub Worksheet_Activate()

call hesaplama

End Sub

yapman gerekir.

Ben soruyu yanlış anlamış olabilirim ve uzun uzadıya boş yere anlatmış olabilirim. Bu yüzden sorulara da örnek eklemen gerekir. :mrgreen:

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

kod

End Sub

şeklinde yazarsan; seçtiğin hücreyi değiştirdiğinde kodlar çalışacaktır.
sn xxcell arkadaşım yanlış anlamazsan bir şeyi düzeltmek istiyorum Worksheet_SelectionChange olayında hücre her seçilişinde kod çalışacaktır ama değişiklik yapıldığında çalışmasını istiyorsan Worksheet_Change olayında yazman gerekir kardeşim yanlış anlama :)

Excel Vers. ve Dili
2007
sn xxcell arkadaşım yanlış anlamazsan bir şeyi düzeltmek istiyorum Worksheet_SelectionChange olayında hücre her seçilişinde kod çalışacaktır ama değişiklik yapıldığında çalışmasını istiyorsan Worksheet_Change olayında yazman gerekir kardeşim yanlış anlama :)
Aynen, bizzat öyle dedim zati. Uzuuun uzadıya anlattık o yüzden :mrgreen:

Hücre değişti derken SEÇİLİ HÜCRE DEĞİŞTİ manasını çıkarırsan selection change oluyor, HÜCRENİN İÇERİĞİ DEĞİŞTİ dersen change oluyor. Yukarıda uzuuun uzuuuun anlattım. :)

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
sorun

öyledir kardeşim vallahi ben de merak ettim şimdi arkadaşımız ne istiyor acaba yani bu şekilde soruyorlar hücredeki değere göre de hücre değeri ne koşul ne döngü ne olacak söyleyen yok acaba kardeşim biz müneccin falan mıyız (bunlar şakadır yanlış anlamayın arkadaşlar :) )