Sayfadan sayfaya veri

Hazırladığım çalışmanın (kitap) bir sayfasındaki veriyi aynı çalışmanın başka bir sayfasına nsl kopyalarım. Ayrıca ana sayfada verileri değiştirdikçe bağlı olan sayfadaki verilerinde güncellenmesini istiyorum.
Teşekkürler...

merhaba

benimde çok iyi excel bilgim yok yeni öğreniyorum ama kısıtlı bilgim içersinde sorunuzun cevabı var sanırım

hedef hücrenizin içersinde = işaretini yazın ve hücreden çıkmadan kaynak olacak hücrenizin üzerine giderek entere klikleyin ve entere basın

artık hücreleri birbirine bağlamış olursunuz kaynak hücrenize yazdığınız her şey hedef hücrede görünecektir.

kolay gelsin
:hey:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
sayın attakın cevabı doğrudur. Cevabı biraz daha açarsak

örneğin, sayfa2 deki A1 hücresine şu formülü yazın =sayfa1!A1 böylece sayfa2 deki A1 hücresini sayfa1 deki A1 hücresine bağlamış olursunuz. sayfa1 deki A1 hücresine yazdığınız veri sayfa2 deki A1 hücresine aynı şekilde aktarılacaktır.

selamlar

arkadaslar aynen bu konuda sayfaları artırmak istersek, yani sayfa1.. sayfa 10 bu copyalamada sizin dediğiniz şekilde sürekli sayfa 1 A1 deki değerleri alıyor..
Benim isteğim ise;
Copyaladığım sayfalar bir önceki A1 deki değerleri alsın...Yani bir copya sayfa birdeki tablomun bir copyasını alacam..
Sayfa2 de A1 de yer alan =sayfa1!A1 sayfa üçte =sayfa2!A1 otomotik olarak nasıl olmasını sağlarım
..
Bu konuda bana yardımcı olursanız cok memnun olurum..

şimdiden teşekkürler yardımcı oalcaklara

G

Guest

Misafir
Merhaba

Kopyalama aşamsında nasıl yapılacağı konusunda bir fikrim yok ama kopyaladığınız sayfa verilerini sayfa!1 yerine sayfa!2 olmasını istiyorsanız.Ctrl +F tuşun ile bul değiştir penceresinden değiştirmek istediğiniz sayfa ismini aranan boşluğuna girin formulu almasını istediğiniz sayfa ismini de yeni değer bölümüne girin boylece eski sayfa isimleri istediğiniz yeni sayfa ile değiştiği için formullerde istediğiniz sayfadan veri alacaktır.Umarım işinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Benim de buna benzer bir sorunum var, yardımcı olursanız sevinirim.
Sayfalar arası veri aktarımı yapan başkası tarafından hazırlanmış bir tablo var elimde.bunu kopyaladığımızda ben sayfanın değil de o sayfadaki veri aldığı hücrenin değişmesini istiyorum.
Yani sayfa1!A1 yerine Sayfa1!B1 olmasını istiyorum ve tabiki bunun tüm sütun boyunca Sayfa1!B2 Sayfa1!B3 şeklinde devam etmesini.
Mümkün müdür, mümkünse nasıl yaparım?