Sayfalara otomatik isim vermek

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 Tr-Eng
Merhabalar arkadaşalar, ben excel 2003-2007 kullanıyorum 1-31 kadar açtığım sayfaları (Tek excel dosyası içerisinde) otomatik ismlendirmek istiyorum bunu ansıl yapabilirim. Mesela 1. sayfa ismi "Ocak 1" olacak 2. "Ocak 2" sayfa 3. "Ocak 3" sayfa diye gidecek ayın sonuna kadar. Şimdiden teşekkürler.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba
Kod ile:

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 1 To Sheets.Count
Sheets(i).Name = "Ocak " & i
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 Tr-Eng
Teşekkürler hiç bu kadar hızlı cevap almamıştım :) fakat sayfaya sağ tuş tıklayıp kod bölümüne girdikten sonra yapacaklarımıda söyleyebilirseniz mükemmel olur, excel konusunda acemiyimde :(

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Teşekkürler hiç bu kadar hızlı cevap almamıştım :) fakat sayfaya sağ tuş tıklayıp kod bölümüne girdikten sonra yapacaklarımıda söyleyebilirseniz mükemmel olur, excel konusunda acemiyimde :(

Ek dosyayı inceleyiniz...
(turuncu renkli butona tıklayın)

Ekli dosyalar

• 72 KB Görüntüleme: 33

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
denetim araç çubuğu üzerinde bulunan, command buton (komut düğmesi) tıklayın, excel ekranında herhangi bir yerde bir kere tıklayarak butonu sayfa üzerinde oluşturmuş olacaksınız, ardından buton üzerinde sağ tuşa basarak "kod görüntüle" seçeneğine tıklayınız (veya çift tıklayarak) Ayhan bey'in gönderdiği kodların aşağıdaki kısmını bu alana yapıştırınız.

Kod:
For i = 1 To Sheets.Count
Sheets(i).Name = "Ocak " & i
Next
bir yerde takılırsanız dosyanız ayrıca ektedir. iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 Tr-Eng
Arkadaşlar teşekkürler, başarabildim sonunda daha doğrusu siz başardınız. İyi günler...